Javni poziv za predlaganje idejnog rješenja zastave Općine Breza

1170

1. Raspisuje se javni poziv za izradu idejnog rješenja zastave Općine Breza.

2. Prijedlog likovno – grafičkog idejnog rješenja zastave treba da sadrži historijska, privredno – ekonomska, prirodna, kulturna, običajna obilježja Općine Breza koja moraju biti prilagođena za aplikacije urazličitim veličinama i materijalima.

3. Učesnici poziva obavezni su dostavit sljedeće:

– idejno rješenje zastave Općine Breza u crno
– bijeloj varijanti i u boji
– prijedlog tipografije za sve pisane materijale
– pismeno obrazloženje ponuđenih rješenja

4. Radove javnog poziva je potrebno prezentirati u formatu A-4, i u elektronskoj formi po mogučnosti u vektorskoj grafici.

5. Izbor ponuđenih rješenja izvršiti će stručna Komisija za provođenje postupka za odabir prijedloga zastave.

6. članovi komisije koji učestvuju u postupku utvrđivanja prijedloga za zastavu i članovi njihovih porodica nemaju pravo učešća u pozivu.

7. Za tri najbolje rangirana rješenja autorima će se dodjeliti nagrade i to u neto iznosima:

1. nagrada 500,00KM
2. nagrada 250,00KM
3. nagrada 100,00KM

8. Pravo učešća imaju svi državljani BiH. Rad se označava šifrom na poleđini svake prijave i dostavlja u neprovidnoj i zatvorenoj koverti. Uz rad se prilaže zatvorena manja koverta sa naznakom „AUTOR“, koja treba da sadrži sljedeće podatke: prezime i ime autora, adresa, JMBG, te izjava da je predloženi rad izvorno autorsko djelo, kao i izjava autora da autorska prava i prava iskorištavanja predloženog idenog rješenja prenosi na Općinu Breza. Predloženi radovi se ne vraćaju.

9. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje. Konkurs ostaje otvoren 30 dana, od dana objavljivanja.

10. Vaš e prijedloge možete dostaviti na adresu:

OPĆINA BREZA
Stručna služba Općinskog vijeća i Općinskog načelnika sa naznakom:
Komisiji za provođenje postupka za odabir prijedloga zastave
Ul.Bogumilska br.1
Sve dodatne informacije po javnom pozivu možete dobiti na telefon:
032 – 786 – 029

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.