Planinarski izlet “Budoželju u pohode 2024”

266

Povodom obilježavanja 72. rođendana Planinarskog društva “Budoželj” Breza, organizuje planinarski izlet dana 29. juna 2024. godine (subota): “Budoželju u pohode 2024” – Dabravine – Luka – Žahlja – Budoželje – PD Budoželj.

Okupljanje učesnika do 09:50 sati u Dabravinama, (učesnici koji budu dolazili autobuskom linijom za Vareš su se dužni najaviti kako bi se prilagodili zbog eventualnih kašnjenja).

Planirani dolazak na Planinarski dom “Budoželj” je oko 14 sati nakon čega slijede slobodne aktivnosti.
Napomena: Prijevoz i povratak sa planinarskog izleta je u vlastitom aranžmanu.

Ocjena za zahtjevnost izleta:
K1 – Lahka planinarska tura(do 400m visine i ukupnog trajanja do 4 sata)
T1 – Tehnički nezahtjevna tura

Hrana i piće: Učesnici su dužni ponijeti najmanje 1,5 litara vode u ruksaku.
Napomena: Od strane organizatora na domu će biti obezbijeđen grah i čaj.

Oprema: Obuća i odjeća prilagođena vremenskim uslovima i uslovima kretanja u planini. Učesnici su dužni da ponesu osnovnu planinarsku opremu (gojzerice/tene za hodanje, presvlaku itd.), a svaki pojedinac preuzima odgovornost za vlastitu psiho-fizičku pripremljenost za turu. Napomena: Djeca obavezno uz prisustvo roditelja/staratelja.

VAŽNE NAPOMENE: Prijavom, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psiho-fizičke uslove za sigurno učestvovanje na planinarskom izletu, da prihvata program, da pristupa dobrovoljno na sopstvenu odgovornost, te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana, odluka i uputstava vodiča.

Nije dozvoljeno konzumiranje alkohola i drugih supstanci za vrijeme trajanja izleta.
Organizator zadržava pravo otkazivanja, izmjene izleta i svih drugih faktora.

Obavezne prijave kod vodiča do 28. juna 2024.
Mirza Rizvo – 061/253-275
Admir Kovačević – 061/623-606

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.