Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 11.06.2014. godine

1158

Juče u poslijepodnevnim satima fenomen kao u pjesmi “ PALA MAGLA DO POLA SARAJEVA “. Tako je bilo juče u našem gradu, “ PALA KIŠA DO POLA BREZE “. Naišao oblačić, pokvasio južnu stranu grada, sjeverniju ostavio suhu i u suncu. Znači, bilo nam je juče malo kiše, tek toliko da nam se javi, ali bez uticaja na bilo šta što je bitno za urednost vodosnadbjevanja. Vodosnadbjevanje je uredno, voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna. Dezinfekcija ( hlorisanje ) vode uredno na svim izvorištima. Ipak, terminu uredno moramo dodati opasku, osim u naselju Koritnik gdje je došlo do prekida u vodosnadbjevanju krajem prošle sedmice. Kvar nije moguće locirati, tako da se mora tražiti i iznaći alternativno rješenje koje kaže da će biti potrebno položiti cca 1500m nove  cijevi Ø90mm. Da bi koliko-toliko ublažili nastali problem svakodnevno distribuiramo vodu cisternom sa naizvjesnošću koliko će vremena to potrajati. Ovom prilikom molimo sve stanovnike naselja Koritnik da pri našem dolasku sa cisternom preuzimaju umjerene količine vode za životne potrebe, bez gomilanja zaliha, kako bi što veći broj stanovništva bio podmiren potrebnim količinama. Treba znati da voda stajanjem gubi na svojoj kvaliteti, te će je mnogi i prosipati po našem novom dolasku.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada i dalje se vrši u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni zbog specifičnosti i težine kvara na jednom od kamiona. Ipak, sve ide po planu i rasporedu, uz malo pomjeranje vremenskog termina odvoza u toku dana.

Čišćenje grada i gradskih ulica, održavanje javnih gradskih i zelenih površina uredno i prema planu i programu.

 

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.