Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 10.06.2014. godine

1133

Vikend nam prođe suh, bez padavina kod nas na našoj općini, za razliku od najava meteorologa. Vode na izvorištima ima, ali za vikend je bila baš potrošnja. Radilo se sigurno, krečenje, pranje tepiha i čilima, zalijevanje cvjetnjaka i vrtova. Rekli smo u petak, radite, ali vodu koristite racionalno i bez nepotrebnog rasipanja. Svjedoci ste kao i mi šta nam se desilo, velike padavine i veliki problem, isto tako nam se može desiti, velika suša, veliki problem.

Vodosnadbjevanje tokom vikenda bilo je uredno na teritoriji općine, izuzev naselja Koritnik, gdje smo u nedjelju morali interventno da djelujemo distribucijom vode cisternom do naših korisnika. Naši zaposlenici su u petak primjetili enormnu potrošnju vode u navedenom području, međutim to nije bilo produkt potrošnje od strane korisnika, nego rastrečenje zbog kvara na liniji od izvorišta. Transportni vod je pretresen od početka do kraja, ali kvar nije lociran, potraga se nastavlja.

Voda je higijenski i zddravstveno ispravna, dezinfekcija ( hlorisanje ) vode uredno na svim izvorištima.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada uz otežane probleme deponovanja na određenu lokaciju odvija se uredno, bez zastoja i po rasporedu.

Održavanje grada, njegove čistoće i trenutne blistavosti vrši se takođe po ustaljenom redu i programu, a da bi grad bio takav i dalje možete nam pomoći i Vi poštovani sugrađani, koji što je vidno, poslije naših aktivnosti, znate da cijenite i poštujete sredinu u kojoj živimo i obitavamo svi zajedno, a uz to i naš rad.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.