Predstavnici FK „Rudar“ izvijestili Općinskog načelnika o zatečenom teškom stanju u ovom sportskom kolektivu

167
Foto: breza.gov.ba
Foto: breza.gov.ba

Novoizabrani predstavnici Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Rudar“ Elvedin Fišek, Mirsad Tozo i blagajnik kluba Nihad Frljak izvijestili su Općinskog načelnika Vedada Jusića o zatečenom teškom stanju u ovom sportskom kolektivu sa višedecenijskom tradicijom.

Kako je navedeno tokom sastanka, održanog 26. marta 2021. godine, nova Uprava po svom dolasku zatekla je veoma nepovoljno stanje, posebno u finansijskom dijelu. Osim neprikazanih dugovanja po raznim osnovama, uočene su i dodatne nejasnoće u vođenju finansijskih poslova u Klubu. Stara uprava FK “Rudar” ostavila je novoj dugove od oko 15.000 KM.

Preduzimajući hitne aktivnosti u cilju sanacije dugovanja i omogućavanja funkcionisanja omladinske i seniorske ekipe novi Upravni odbor je u periodu od 17. februara do 25. marta, uz podršku općine Breza i brojnih prijatelja Kluba, prikupio donaciju u novčanim sredstvima i sportskoj opremi čija je procijenjena vrijednost oko 15.560 KM.

Članovi UO FK „Rudar“ su Općinskom načelniku dostavili sveobuhvatni Izvještaj o svom radu u periodu od 17. februara do 24. marta 2021. godine. Izvještaj se može pročitati u prilogu vijesti.

– Aktivnosti nove Uprave predstavljaju krucijalne korake u cilju poboljšanja stanja u Klubu. Apeliram na sve one koji su voljni pomoći u rješavanju problema da na svoj način doprinesu olakšavanju teške finansijske situacije. Naš primarni zadatak je da se FK „Rudar“ osposobi za neometano funkcionisanje. Pozivam vas da, u okviru svojih mogućnosti, pružite podršku klupskim ekipama, posebno omladinskim selekcijama – naglasio je načelnik Jusić. On je najavio da će sve raspoložive podatke i informacije, o poslovanju Rudara u proteklom periodu, dostaviti Policijskoj stanici Breza i Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona kako bi se ispitala eventualna odgovornost ljudi koji su vodili Klub.

Izvor: breza.gov.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.