Obavještenje Općine Breza

1663

Obavještavaju se poljoprivrednici sa područja Općine Breza da je Federalno Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u vezi primjene Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane potpore po modelu poticaja poljoprivrede, koji se odnosi na proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka, propisalo da su klijenti dužni podnijeti prijavu početka proizvodnje kantonalnom ministarvu na obrascu P-1 i listu korištenja iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata najkasnije do 15.01.2014. godine.

Zbog kratkoće navedenog roka, a u cilju omogućavanja prava na ostvarivanje novčane podrške klijentima, uvažavat će se i lista korištenja iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata koja je ažurirana u prethodnoj godini, s tim da je izdata u periodu od 01.01. do 15.01.2014. godine.

S tim u vezi, prije podnošenja Zahtjeva za obračun novčane podrške, klijenti su dužni ažurirati podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata.

Ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata odnosi se i na klijente koji ostvaruju novčane potpore po modelu ostalih proizvodnji u poljoprivredi do 30.03.2014. godine u nadležnoj Općinskoj službi za poljoprivredu.

(opcinabreza.com)

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.