MKF LIDER: Pošumljavanje za zajedništvo i održivu budućnost

700

Mikrokreditna fondacija „LIDER“ protekli vikend je, u prelijepom okruženju mjesta Podgora kod Breze, organizirala akciju pošumljavanja i druženje uposlenika, čime su još jednom pokazali svoju posvećenost očuvanju okoliša i društveno korisnom angažmanu u zajednici.

Akcija pošumljavanja organizirana je u saradnji sa JP Šumsko-privredno društvo ZDK, Poslovna jedinica „Šumarstvo“ Vareš, koja je za ovu priliku obezbjedila veliki broj sadnica bora i nesebičnu podršku svojih uposlenika.

Također, akcija je obuhvatila i edukativni dio, gdje su zaposlenici MKF “LIDER” i članovi njihovih porodica, posebno djeca, stekli nova znanja o važnosti šuma za naš planet i očuvanju prirode, kako pravilno saditi i održavati sadnice borova. Učešće najmlađih u akciji pošumljavanja sigurno će potaknuti njihovu buduću aktivnost u zaštiti okoliša u našem okruženju.

Direktor MKF “LIDER”, Džavid Sejfović, izrazio je zahvalnost partnerima iz JP Šumsko-privrednog društva i kolegama iz LIDER-a za njihovu predanost i podršku. Istaknuo je važnost ovakvih inicijativa i naglasio da svaki doprinos očuvanju prirode doprinosi boljoj i ljepšoj budućnosti za sve.

Iz PJ “Šumarstvo” Vareš naglasili su da posebno ohrabruje interes najmlađih za učešćem u akciji pošumljavanja i želja za pozitivnim promjenama u prirodnom okruženju.

Ovaj događaj ne samo da je podsjetio na važnost očuvanja prirode, već i naglasio koliko se može postići kada se udružimo za bolju budućnost. MKF LIDER i njeni uposlenici su pravi primjer kako zajednički trud i predanost mogu stvoriti trajan i pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.