JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA OPĆINSKE INSTRUKTORE I POPISIVAČE ZA PODRUČJE OPĆINE BREZA

1301
Na osnovu člana 26. Zakona o Popisu stanovništva, domadinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine („Službeni glasnik BiH“, br. 10/12 i 18/13), Popisna komisija opdine Breza objavljuje                                                            JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA OPĆINSKE INSTRUKTORE I POPISIVAČE ZA PODRUČJE OPĆINE BREZA Ovim javnim pozivom Popisna komisija opdine Breza poziva sve zainteresirane kandidate da se prijave za obavljanje poslova opdinskih instruktora i popisivača u provođenju Popisa stanovništva, domadinstava i stanova 2013. godine na području opdine Breza .  Zainteresirani kandidati za opdinske instruktore i popisivače su dužni da se osobno prijave u prostorijama Popisne komisije na adresi Opdine Breza, ul.Bogumilska br.1 (sala Vijeda II sprat) .Prijave za sudjelovanje u popisu de se zaprimati od 11. do 31. JULA 2013., u vremenu od 10 do 15 sati u prostorijama Popisne komisije.

 

Kandidat se može prijaviti samo za rad u svojstvu opdinskog/gradskog instruktora ili popisivača.

OPĆINSKI INSTRUKTORI

Obaveze u popisu: obuka popisivača;obilazak terena pred Popis i provjera usaglašenosti skica i opisa popisnih krugova sa stanjem na terenu;organizacija i pradenje rada popisivača;pregled i kontrola popunjenih popisnih obrazaca;drugi poslovi po nalogu PKLS i državnog/entitetskog instruktora.

Uvjeti koje kandidat za opdinskog instruktora treba da ispunjava:

– da je državljanin BIH;

– da ima najmanje18 godina na dan kada aplicira (punoljetno lice);

– da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;

– da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju;

– da je po mogudnosti stanovnik naseljenog mjesta ili opdine u kojoj de obavljati poslove opdinskog instruktora;

– da bude raspoloživ preko dana, uveče i vikendom za posao;

– da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada

Lista kandidata koji su izabrani za instruktažu bide objavljena najkasnije do 25. avgusta 2013. godine u prostorijam Popisne komisije opdine Breza i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovine.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obavezni su da u periodu od 25. do 30. avgusta Popisnoj komisiji opdine podnesu kopije sljededih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata) : Lične karte; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Index (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.

Kandidati izabrani za opdinske instruktore prolaze petodnevnu instruktažu u periodu od 06. do 10. septembra i nakon odslušane instruktaže (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test nakon kojega se, zavisno o kvaliteti završnog test i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu opdinskog/gradskog instruktora ili raspoređuju kao rezerva.

POPISIVAČI

Zadaci popisivača u popisu: obilazak terena pred Popis, popisivanje ”od vrata do vrata” i drugi poslovi po nalogu opdinskog instruktora i Popisne komisije. Popisivači moraju u dvije sedmice popisati sve jedinice Popisa (stanovnike, domadinstva i stanove). Popisivanje na terenu traje od 1. do 15. oktobra 2013. godine (uključuje subote i nedjelje) od jutra do naveče, pa je nužan preduvjet da kandidat za popisivača u tom periodu nema poslovnih/školskih obaveza, jer se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Uvjeti koje kandidat popisivača treba da ispunjava:

– da je državljanin BIH;

– da ima najmanje18 godina na dan kada aplicira (punoljetno lice);

– da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak

– da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje;

– da je po mogudnosti stanovnik naseljenog mjesta ili opdine u kojoj de obavljati poslove popisivača;

– da ima čitak rukopis

– da bude raspoloživ preko dana, uveče i vikendom za posao

– da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada

Lista kandidata koji su izabrani za instruktažu bide objavljena najkasnije do 25. avgusta 2013. godine u prostorijama Popisne komisije opdine Breza i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obavezni su da u periodu od 25. do 28. Avgusta Popisnoj komisiji opdine podnesu kopije sljededih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata) : Lične karte; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Index (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.

Kandidati izabrani za popisivače prolaze petodnevnu instruktažu u periodu od 16. do 20. septembra i nakon odslušane instruktaže (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test nakon kojega se, zavisno o kvaliteti završnog test i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu popisivača ili raspoređuju kao rezerva.

NAPOMENA: Svi kandidati koji zadovoljavaju navedene uvjete iz javnog poziva trebaju ponijeti ličnu kartu i hemijsku olovku radi popunjavanja Prijave o sudjelovanju u popisu. Kandidat svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u Prijavi. Ukoliko se utvrdi da podaci nisu tačni, kandidat nede udi u izbor za opdinskog instruktora ili popisivača, odnosno isključuje se iz daljnjih aktivnosti Popisa. Kandidati koji budu obavljali poslove opdinskog instruktora ostvaruju pravo na prosječnu naknadu u iznosu od 610,00 KM, a tačan iznos de zavisiti od broja popisivača i broja popunjenih popisnih obrazaca, što de detaljno biti regulisano Procedurama za pladanje učesnika u Popisu. Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu na osnovu broja popisnih obrazaca i to: urbano područje: za P-1=1,75KM i P-2= 1,75KM i ruralno područje: za P-1=1,95 i P-2=1,95KM.

PREDSJEDNIK POPISNE KOMISIJE OPĆINE

NEZAHETA ČENGIĆ

 

Preuzeto s: www.opcinabreza.com

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.