IZVJEŠTAJ O PROVEDENIM IZBORIMA ZA ČLANOVE SAVJETA MZ NA PODRUČJU OPĆINE BREZA

1817
Na osnovu člana 18. Odluke o raspisivanju i održavanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području Općine Breza, ( „Službeni glasnik Općine Breza“, broj: 5/13) dana 08.07.2013 godine,podnosi                                  IZVJEŠTAJ  o provedenim izborima za članove Savjeta MZ na području Općine Breza Dana 30.06.2013 godine provedeni su izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica i naseljenih mjesta (podružnica). U 09 časova otvoreno je glasanje na 28 biračkih mjesta i trajalo je do 18 časova istog dana.Biračko mjesto u M.Rijeci nije otvarano jer ista MZ nije dostavila prijedlog kandidata i biračkog odbora, zbog čega nisu urađeni potrebni materijali za glasanje.

Komisija je po zatvaranju biračkih mjesta izuzela birački materijal koji je od 01.07.-05.07.2013 godine pregledan i konstatovano je da su izbori na sljedećim biračkim mjestima provedeni u skladu sa Statutom MZ, Odlukom o raspisivanju izbora i uputama od strane izborne komisije:

Biračko mjesto BANJEVAC

Biračko mjesto BATE-VRANKAMEN

Biračko mjesto BUKOVIK

Biračko mjesto BULBULUŠIĆI

Biračko mjesto GORNJA BREZA

Biračko mjesto IZBOD

Biračko mjesto KAMENICE

Biračko mjesto KORITNIK

Biračko mjesto KOŠARE

Biračko mjesto KRčEVINE

Biračko mjesto ORAHOVO

Biračko mjesto PODGORA

Biračko mjesto PODžUPčA

Biračko mjesto POTKRAJ-KAHVE

Biračko mjesto PRHINJE

Biračko mjesto SLIVNO

Biračko mjesto SMAILBEGOVIĆI

Biračko mjesto SMREKOVICA

Biračko mjesto STARE JAME

Biračko mjesto SUTJEŠĆICA

Biračko mjesto TRTORIĆI

Biračko mjesto VARDIŠTE

Biračko mjesto VIJESOLIĆI

Biračko mjesto VRBOVIK

 

Zvanični rezultati će biti objavljeni i dostavljeni u naseljena mjesta i MZ-e kada Općinsko vijeće Breza, usvoji izvještaj i verifikuje rezltate provedenih izbora.

Na sljedećim biračkim mjestima su uočene nepravilnosti zbog kojih komisija nalaže da se provedu ponovni izbori i to:

Biračko mjesto BREZA- nevažeći glasački listići – glasaći nisu glasali za članove Savjeta MZ iz ostalih naseljenih mjesta ( podružnica ).

Biračko mjesto MAHALA- nevažeći glasački listići – glasaći nisu glasali za članove Savjeta MZ iz ostalih naseljenih mjesta ( podružnica ).

Biračko mjesto MAHMUTOVIĆ RIJEKA – zato što izbori nisu nikako provedeni.

Biračko mjesto ZALOŽJE- neregularni izbori, nije bilo određenog fiksnog biračkog mjesta za glasanje, a birački odbor je išao samo svojim simpatizerima od kuće do kuće odnosno ciljanim glasaćima, a takođe nisu glasali za članove Savjeta MZ iz ostalih naseljenih mjesta ( podružnice ).

Biračko mjesto ŽUPČA – neslaže se broj potpisa na izvodu iz centralnog biračkog spiska sa brojem izdatih glasačkih lističa.

Izbori za gore navedena Biračka mjesta provest će se 14.07.2013 godine u terminu od 9,00 – 18,00 , a lokacije biračkih mjesta su:

Biračko mjesto BREZA- Radnički dom

Biračko mjesto MAHALA Doma Mahala i

Biračko mjesto ZALOžJE – Založje

Biračko mjesto MAHMUTOVIĆ RIJEKA – prostorije škole u M.Rijeci

Biračko mjesto ŽUPČA – prostorije Doma u Župči.

Birački odbori koji su provodili izbore 30.06.2013. godine, dužni su da provedu ponovljene izbore u svojim naseljenim mjestima, a o terminu dodatne obuke će biti blagovremno obavješteni.

 

Preuzeto s: www.opcinabreza.com

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.