Ambasada Norveške odobrila Završni izvještaj

1268

Ambasada Kraljevine Norveške odobrila je Završni izvještaj u vezi  projekta “Ucjevljenje potoka u mjesnoj zajednici Banjevac“. Nakon pregleda dokumentacije, predstavnici Ambasade zaključili su da je u skladu sa zahtjevima, Projekt broj 302/2013 (BHZ 13/0060) finaliziran. U naselju Banjevac, na dužini od 185 metara iz potoka se konstantno emitirao veoma neugodan miris i ugrožavao kvalitet života, kako Romima tako i ostalim stanovnicima MZ Banjevac, te kao takav predstavljao direktnu opasnost po zdravlje.

Ambasada Norveške ima Fond za male projekte koji je sastavni dio ukupne norveške pomoći zapadnom Balkanu, a kako navodi Alen Smajić iz općine Breza, cilj aktivnosti koje se provode kroz program malih grantova je rješavanje konkretnih problema u lokalnoj zajednici.

Prioriteti za Fond Ambasade Kraljevine Norveške za 2014. godinu jesu aktivnosti kojima se podstiče mir i pomirenje pomoću kulture i umjetnosti, sporta, zapošljavanja ili drugih aktivnosti, obrazovanje i mladi, demokratizacija i mediji, pravosuđe, sektor sigurnosti, uključujući razoružanje i demobilizaciju, poslovni razvoj, otvaranje radnih mjesta i infrastruktura, nacionalne manjine i djeca. Ambasada očekuje da svijest o ravnopravnosti spolova bude uključena u sve projekte i aktivnosti.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.