U Brezi počela realizacija projekta za osobe treće životne dobi

2491

Gostovanjem poznatog bh. meteorologa Nedim Sladić u aktivnosti “Na kafi sa…”, te prezentacijom ostalih aktivnosti u sklopu projekta “Godine su samo broj: ko godine broji, starosti se boji” jučer je obilježen početak realizacije projekta koji provodi Udruženje “Centar pozitivne prakse” iz Breze.

Nedim je dao priliku gostima da pitaju sve što ih zanima, te dao odgovore koji se tiču povezanosti meteorologije i zdravlja, zašto imamo osjećaj da je vani puno vruće nego što termometar pokazuje, zašto se osjećamo omamljeno nakon što u ljetnom periodu dođemo sa planine i još puno zanimljivih objašnjenja.

Zahvaljujemo se Nedimu na gostovanju u Brezi, a našim građanima na odzivu i velikoj želji i motivaciji da učestvuju u svim aktivnostima projekta. Također veliko hvala svim članovima Udruženja koji su doprinijeli da početak projekta obilježimo maksimalno organizovano, te našim volonterkama koje su nam unijele dodatnu pozitivnu energiju u organizaciju.

Od naredne subote startamo i sa likovnim radionicama, opuštanjem uz muziku, ali i ples, dragim i zanimljivim gostima i svakako uz fizičku rekreaciju.

Još jednom napominjem: svi zainteresovani su dobrodošli da se pridruže tokom trajanja cijelog projekta.

Kada god da dođu, dobrodošli su.

Projekt počinje, svake subote novi gosti, nova odlična atmosfera, međusobno poštovanje i slušanje.

Dobro nam došli!” navela je predsjednica Udruženja “Centar pozitivne prakse” Ilma Omerhodžić

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.