ZAKLJUČENI I POTVRĐENI IZVODI IZ CENTRALNOG BIRAČKOG SPISKA

1136

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici, pored ostalog, donijela odluku o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska sa stanjem na dan 28.08.2014. godine u 24:00 sati. Na izvodima se nalazi ukupno 3.278.908 upisanih birača. Navedena odluka sadrži i broj birača po nivoima vlasti i po izbornim jedinicama i biće dostupna javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba , a objaviće se i u službenim glasilima.

Centralna izborna komisija BiH je zaključkom zadužila nadležne službe da kopije prijava za glasanje izvan BiH, za koje su utvrđene nepravilnosti (prijave dostavljene u ime umrlih osoba, prijave podnesene od istog podnositelja sa različitim adresama unutar jedne države, prijave podnesene od istog podnositelja sa različitima adresama u dvije i više različitih država), dostavi Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na nadležno postupanje. Navedene prijave sa kompletnom dokumentacijom će nadležnom tužilaštvu biti dostavljene najkasnije do 05.09.2014. godine.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.