Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 22.05.2014. godine

1246

Uz velike napore, velika finansijska ulaganja u ovom trenutku kada nije moguće uspostaviti normalno vodosnadbjevanje iz pravca izvorišta “ Mamutovića rijeka “ uz raspoloživa tehnička rješenja uspjeli smo tokom jučerašnjeg dana da dopremimo određene količine vode iz pravca Breze do pojedinih dijelova naselja Župča i Podgora. Linija se i dalje puni, broj korisnika sa urednim vodosnadbjevanjem će se povečavati iz sata u sat. Ipak, stoji činjenica da kompletna naselja Župča i Podgora neće moći biti pokrivena na ovaj način zbog visinskih razlika između rezervoara i korisnika., tako da će određeni broj korisnika morati čekati na vodu iz pravca Mahmutovića rijeka. Našim stalnim prisustvom na terenu u Mahmutovića rijeci, utvrdili smo da su stvoreni minimalni uslovi za početak izvođenja privremenih radova u tom rejonu u vidu obezbjeđenja prohodnosti puta, uklanjanje velikog broja odrona i klizišta, mašine kreću u rad. U isto vrijeme danas će na trasu biti dovučene i potrebne cijevi i spojni materijal. Brzina i stepen sanacije kvarova sada zavisi od vremenskih prilika. Ako je vjerovati prognozama koje nas do sada nisu iznevjerile, možemo se nadati da u tom pogledu nećemo imati problema. Takođe, danas se iznađenim tehničkim rješenjem počinje rješavati vodosnadbjevanje dijela naselja Kamenice koje je bez vode. I pored naših apela na vlasnike bunara u svojim avlijama i na korisnike koji dobiju vodu poslije naših aktivnosti  na terenu, da budemo solidarni u zajedništvu i da pomogne komšija komšiji, brat bratu, drug drugu na terenu je uočena druga slika. Ta solidarnost u nekim slučajevima je već izostala što smo primili sa zaista velikim čuđenjem i iznenađenjem. No i pored toga mi i danas apelujemo da maksimalno pomognemo jedni drugima bez obzira na odnose među ljudima, jer je to jedan od glavnih načina opstanka. Kada je u pitanju kvalitet vode, i dalje je prisutan određeni stepen mutnoće koji je u stalnom padu. Još uvijek stoji upozorenje da i dalje prokuhavamo vodu prije upotrebe za osnovne životne potrebe.

Svakodnevne jutarnje redovne servisne informacije iz JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA i eventualne vanredne tokom dana koje dolaze do Vas putem Radio Breze su apsolutno tačne, pisane po stanju na terenu pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću. Molimo Vas da slušate naše upute, da reagujete na naše apele i tako i nama olakšate brzo prebrođavanje nastale situacije. I danas će se prikupljanje kućnog otpada odvijati po ustajenom redu uz još uvijek neredovan odvoz i deponovanje istog u Vareš.

Ostale aktivnosti Preduzeća odvijaju se u granicama koliko to uslovi i situacija na terenu dozvoli.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

S poštovanjem!

       JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.