Servisne informacije iz JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. Breza na dan 21.05.2014. godine

1259

Tokom jučerašnjeg dana zaposlenici JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA su počeli i odradili nekoliko zahvata u samom naselju Župča, kako bi se bar neki dijelovi naselja napojili vodom sa izvorišta “ Milkino vrelo “ gdje je to moguće. Djelomično smo uspjeli, linija se puni iz pravca Breze i tako će bar djelomično biti ublažena nestašica vode. Napajanje korisnika naselja Župča iz pravca Mahmutovića rijeke nije moguće zbog stanja vodostaja rijeke Misoće, brojem odrona i klizišta. Stanje cjevovoda je haotično na osnovu onog što možemo da vidimo, ali je sigurno još teže obzirom da se dobrom dijelu linije ne može prići i vizuelno procjeniti stvarno stanje i prići radovima. I danas ćemo nastaviti sa nekoliko zahvata koliko nam to tehničke mogućnosti dozvoljavaju, da pokušamo iz pravca Breze dopremiti vodu i u dijelove naselja Podgora i Kamenice. Vjerujemo da će se to djelomično realizovati, samo je potrebno strpljenje obzirom na dužinu linije koju treba da potopimo. Molimo sve one koji u svoje domove dobiju vodu da omoguće svim svojim komšijama, rodbini i prijateljima kod kojih se to ne desi, da im daju mogućnost da koriste vodu dok se ova teška situacija ne ureduje u potpunosti. Dijelove naselja Župča i Podgora koje nismo u tehničkoj mogućnosti snabdjeti vodom iz pravca Breze i dalje ćemo podmirivati vodom iz cisterne na licu mjesta, te molimo sve korisnike da vodu koriste izuzetno racionalno i za osnovne životne potrebe.

U drugim dijelovima naše općine vodosnadbjevanje je uredno, još uvijek je prisutan određen stepen mutnoće, te još uvijek preporučujemo vodu prije upotrebe prokuhavati. Koliko je prisutan problem vodosnadbjevanja naselje Župča, Podgora i dijelovi naselje Kamenice, tome se pridodaje i problem odvoza i deponovanja otpada zbog problema u ovim danima i na teritoriji općine Vareš gdje se otpad zbrinjava. Prikupljanje otpada u gradu i po mjesnim zajednicama još uvijek ide uredno, te iz gore navedenih razloga molimo sve korisnike da u granicama mogućnosti smanje količinu otpada što će nam uveliko pomoći do smirivanja situacije. Aktivnosti na čišćenju i uređenju grada i gradskih ulica odvija se uredno i bez zastoja, obzirom da nam to dozvoljavaju povoljne vremenske prilike koje će se zadržati do kraja sedmice. I dalje nam se možete pridružiti na našem facebook profilu sa svojim primjedbama, prijedlozima i pohvalama kojih za sada ipak ima najviše. Sve eventualne vanredne informacije iz JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA odmah možete naći na profilu.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.