Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 07.08.2014. godine

1492

Gledati slike sa poplavljenih područja gotovo u cijeloj našoj zemlji je užasavajuće, nešto zbog čega čovjeku zastaje dah, pred snagom i razbornom moći koju nosi voda i vodena stihija. NO COMMENT…šta komentarisati kada čovjek gleda kako mu u trenu nestaje nešto u šta je uložio cijeli svoj život.

Po tom pitanju naša Općina trenutno nema problema, a da tako i potraje. Za poplavljena područja svi mi bi trebali i moramo iznaći mogućnosti da svako u granicama svojih mogućnosti pomogne ugroženom stanovništvu. Sigurni smo da nam u narodu tog morala neće nestati. A i kako bi, pred onakvim prizorima.

Vodosnadbjevanje na našoj Općini je uredno, izdašnost, izvorišta dobra, međutim kvalitet vode trenutno ne ispunjava zdravstvenu i higijensku ispravnost. Zato, prije upotrebe vodu treba obavezno prokuhavati mada dolazi do blagog pada stepena mutnoće. Ukoliko želite vodu da koristite za piće, istu treba prokuhavati minimalno 30 minuta.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada uredno po planu i rasporedu bez obzira što smo prinuđeni da navedenu aktivnost obavljamo u dvije smjene.

Čišćenje grada i gradskih ulica po planu i programu. Zbog tmurnog neba i sumornog vremena sa mogućom kišom svakog trena, trenutno se obavljaju najnužnije aktivnosti iz djelatnosti preduzeća.

I dalje apelujemo, cijenite naš angažman za urednim vodosnadbjevanjem, redovnim odvozom kućnog otpada i čistim gradom, plaćajte račune koji nam ovih dana dolaze, tako da će i nama biti puno lakše raditi.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.