Poziv za dostavu prijedloga, mišljenja i sugestija po utvrđenom Nacrtu Odluke o zastavi Općine Breza

1156

Općinsko vijeće Općine Breza je na sjednici održanoj dana 30.10.2014 godine utvrdilo Nacrtu Odluke o zastavi Općine Breza.

Zaključkom Općinskog vijeća broj: 01/1-02-1699/14 od 30.10.2014. godine utvrđeno je da se sprovede javna rasprava sa svim onim koji mogu dati svoj doprinos u pripremi izrade zastave Općine Breza.
U međuvremenu 36 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske pokrenuli su postupak ocjene ustavnostu Grba Općine Breza tako da su aktivnosti po pitanju sprovođenja javne rasprave prolongirane do don donošenja odluke Ustavnog suda BiH. Ustavni sud BiH je dana 10.04.2015 godine donio presudu broj No-U-28/13 kojom se odbacuje nedopušten zahtjev 36 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti.
Na sjednici Općinskog vijeća koja je održana 29.04.2015 godine donesen je Zaključak o sprovođenju javne rasprave po utvrđenom Nacrtu Odluke o zastavi Općine Breza u periodu od 30.04 do 30.06.2015 godine.
U vezi s tim molimo Vas da vaše prijedloge, mišljenja , sugestije dostavite u pismenoj formi u Stručnu službu Općinskog vijeća najkasnije do 15.06.2015 godine , kako bi mogli zakazati usmenu javnu raspravu po utvrđenom nacrtu. Svako vaše , mišljenje , prijedlog i sugestija uzeće se u razmatranje.

Nadamo se Vašem učešću po utvrđenom Nacrtu Odluke zastave Općine Breza.

U vezi sa naprijed navedenim stojimo Vam na raspolaganju na broj telefona 786-029 kontakt osoba Safet Zahirović.

Idejno rješenje zastave općine Breza – preuzeti,

Nacrt Odluke o zastavi općine Breza – preuzeti,

Zaključak Općinskog vijeća Breza – preuzeti.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.