Općina Breza: Javni poziv za dodjelu sjemenskog materijala za proljetnu sjetvu 2020. godine

437

Pozivaju se domaćinstva sa područja općine Breza, koja su zaineresirana za proljetnu sjetvu za vlastite potrebe, a nisu u mogućnosti da nabave sjemenski materijal ili nisu u mogućnosti da nabave sjemenski materijal u potrebnoj količini da podnesu zahtjev za dodjelu sjemenskog materijala za proljetnu sjetvu (krompir, grah i mrkva.

Podnosioci zahtjeva za dodjelu sjemenskog materijala za proljetnu sjetvu 2020. godine, moraju ispunjavati sljedeće uslove:

  • da imaju prijavljeno prebivalište na području općine Breza,
  • da su vlasnici odnosno posjednici zemljišta na kojem se obavlja sjetva ili da koriste zemljište po ugovoru o zakupu, poklonu ili neki drugi osnov korištenja zemljišta,
  • da mjesečna primanja podnosioca zahtjeva ne prelaze iznos od 300,00 KM po članu domaćinstva.

Korisnici podrške popunjavaju prijavni obrazac (obraz se može preuzeti u Centru za pružanje usluga Općine Breza), uz koji prilažu kopiju lične karte i dokaz o mjesečnim primanjima (obračun mjesečne plaće ili ček od penzije, ne stariji od tri mjeseca). Iz razloga ograničenog kretanja, prijava se može izvršiti i putem telefona ili Vibera na broj 061/692-940, sa slikom kopije lične karte i dokaza o mjesečnim primanjima.

Rok za prijavu na Javni poziv je deset (10) dana od dana objavljivanja.

Ocjenu prijava izvršit će Služba za privredu i lokalni razvoj i utvrditi listu kandidata koji ispunjavaju navedene uslove te objaviti na dan raspodjele sjemenskih paketa.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje, stoji u saopćenju općine Breza

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.