Oglas o javnim priznanjima Općine Breza

1475

Komisija za odlikovanja i općinska priznanja Općine Breza obavještava javnost o raspisivanju Oglasa o javnim priznanjima Općine Breza. 

Povodom 6. aprila Dana Općine Breza u 2014. godini dodijelit će se javna priznanja utvrđena Odlukom o javnim priznanjima Općine Breza i to:

a) Plaketa Breze

b) Nagrada Breze

Javna priznanja Općine Breza dodjeljuju se preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima i građanima za izuzetna dostignuća i uspjeh u radu i aktivnostima kojima znatno doprinose razvoju Općine Breza ili pojedinih djelatnosti, afirmaciji njenih interesa, razvoju i unapređenju demokracije i zaštite ljudskih prava, kulturnog stvaralaštva, njegovanje tradicije BiH, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

1. Kriterij za dodjelu javnog priznanja su:

* najbolji rezultati postignuti u teorijskom i praktičnom radu na pojedinom području rada, objavljena, prikazana,     izložena, izvedena ili na na drugi način prezentirana postignuta ili nagrađena ostvarenja i rezultati,

* uživanje ugleda stručnjaka ili djelatnika iz određene oblasti, odnosno uspješnog privrednog društva, ustanove, udruženja građana i drugog pravnog subjekta.

“Plaketa Breze” dodjeljuje se preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima i građanima za izuzetna dostignuća i vanredne uspjehe iz oblasti razvoja i unapređenja demokracije, i zaštite ljudski prava, kulturnog stvaralaštva, njegovanja tradicije Bosne i Hercegovine, nauke, obrazovanja, umjetnosti, sporta i afirmaciji Breze.

“Nagrada Breze” dodjeljuje se preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima i građanima za izuzetna dostignuća u oblastima razvoja i unapređenja demokracije, i zaštite ljudski prava, kulturnog stvaralaštva, njegovanja tradicije Bosne i Hercegovine, nauke, obrazovanja, umjetnosti, sporta i afirmaciji Breze.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se u pismenoj formi Komisiji za odlikovanja i općinska priznanja od 22. februara 2014. godine do 14. marta 2014. godine.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja u skladu sa odlukom o javnim priznanjima Općine Breza, građani, udruženje građana, vijećnici općinskog vijeća, općinski načelnik, organi mjesnih zajednica, ustanova, političke partije-stranke, vjerske zajednice, registrovana udruženja građana, privredna društva i drugi pravni subjekti.

Pojedinci i institucije koji sami sebe predlože za jednu od nagrada neće biti uzeti u razmatranje od strane Komisije.

Prijedlozi iz prethodnog stava treba da sadrže slijedeće:

* Ime i prezime i adresu kandidata, odnosno privrednog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruženja građana ili drugih pravnih subjekata koji se predlažu za dodjelu javnog priznanja.

* Obrazloženje prijedloga.

* Raspoloživu dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz obrazloženja.

* Vaše prijedloge možete dostaviti na adresu, najkasnije do 14. marta 2014. godine do 16:00 sati.

OPĆINA BREZA

Stručna služba Općinskog vijeća i Općinskog načelnika sa naznakom:

Za Komisiju za odlikovanja i općinska priznanja

Ul. Bogumilska br.1

71370 Breza

Prijedlozi dostavljeni po isteku roka neće se uzimati u razmatranje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.