Oglas o javnim priznanjima Općine Breza

1133

Na osnovu člana 19. Odluke o javnim priznanjima Općine Breza (“Službeni glasnik Općine Breza”, broj 14/14 – Prečišćeni tekst) i zaključka Općinskog vijeća broj: 01/1-02-40/15 (“Sl.glasnik Općine Breza”, broj 1/15), Komisija za odlikovanja i općinska priznanja na sjednici održanoj dana 19.02.2015. godine obavještava javnost o raspisivanju oglasa o javnim priznanjima Općine Breza.

Povodom 6. aprila Dana Općine Breza u 2015. godini dodjelit će se javna priznanja utvrđena Odlukom o javnim priznanjima Općine Breza i to:

a) Plaketa Breze,
b) Nagrada Breze.

Javna priznanja Općine Breza dodjeljuju se preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima i građanima za izuzetna dostignuća i uspjeh u radu i aktivnostima kojima znatno doprinose razvoju Općine Breza ili pojedinih djelatnosti, afirmaciji njenih interesa, razvoju i unapređenju demokracije i zaštite ljudskih prava, kulturnog stvaralaštva njegovanje tradicije BiH, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

1. Kriteriji za dodjelu javnog priznanja su:
Najbolji rezultati postignuti u teorijskom i praktičnom radu na pojedinom području rada, objavljena, prikazana, izložena, izvedena ili na drugi način prezentirana postignuta ili nagrađena ostvarenja i rezultati, uživanje ugleda stručnjaka ili djelatnika iz određene oblasti, odnosno uspješnog privrednog društva, ustanove, udruženja građana i drugog pravnog subjekta.

a) “Plaketa Breze”
“Plaketa Breze” dodjeljuje se preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima i građanima za izuzetna dostignuća i vanredne uspjehe iz oblasti razvoja i unapređenja demokracije i zaštite ljudskih prava, kulturnog stvaralaštva, njegovanja tradicije Bosne i Hercegovine, nauke, obrazovanja, umjetnosti, sporta i afirmaciji Breze.

b) “Nagrada Breze”
“Nagrada Breze” dodjeljuje se preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima i građanima za izuzetna dostignuća u oblastima  razvoja i unapređenja demokracije, i zaštite ljudskih prava, kulturnog stvaralaštva, njegovanja tradicije Bosne i Hercegovine, nauke, obrazovanja, umjetnosti,sporta i afirmaciji Breze.

2. Rok i način predlaganja:
Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se u pismenoj formi Komisiji za odlikovanja i općinska priznanja od 20.02.2015.godine do 20.03.2015.godine.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja imaju u skladu sa Odlukom o javnim priznanjima Općine Breze, građani, udruženja građana, viječnici Općinskog vijeća, Općinski načelnik, organi mjesnih zajednica, ustanova, političke partije-stranke, vjerske zajednice, registrovana udruženja građana, privredna društva i drugi pravni subjekti. Pojedinci i institucije koji sami sebe predlože za jednu od nagrada neće biti uzeti u razmatranje od strane Komisije.

Prijedlozi iz prethodnog stava  treba da sadrže slijedeće:
– Ime i prezime i adresu kandidata, odnosno privrednog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruženja građana ili drugih pravnih subjekata koji se predlažu za dodjelu javnog priznanja.
– Obrazloženje prijedloga.
– Raspoloživu dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz obrazloženja.
– Vaše prijedloge možete dostaviti, najkasnije do 10.03.2015 do 16,00 sati na adresu:

OPĆINA BREZA
Stručna služba Općinskog vijeća i Općinskog načelnika
sa naznakom: Za komisiju za odlikovanja i općinska priznanja
Ul. Bogumilska br.1.
71370 B R E Z A

Prijedlozi dostavljeni po isteku roka neće se uzimati u razmatranje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.