Održana promocija maturanata Gimnazije “Muhsin Rizvić”

2981

Tradicionalno, jedan od najsvečanijih trenutaka u našoj Brezi je promocija maturanata Gimnazije “Muhsin Rizvić” koja privuče veliki broj posjetitelja. To je večer kada naš grad “diše” drugačije, noć kada se slavi, ali i, pomalo, tuguje zbog rastanka.

Svečani dio je počeo Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća na kojoj je proglašena dobitnica zvanja Učenik generacije –  Amina Kustura. Program dodjele je uslijedio nakon sjednice kada su uručene svjedodžbe i diplome za 83 učenika generacije 2011 – 2015. Diplome su podijele razrednice prof. Elma Fetić, prof. Lejla Karavdić, prof. Tima Žugor i prof. Fajza Gavranović. Nakon dodjele, maturantima i gostima se obratila direktorica Škole Majida Memišević i Učenica generacije Amina Kustura.

Pored toga dodijeljene su posebne diplome za učenice Lamiju Kovačević i Aminu Čivu koje su tokom svog četverogodišnjeg školovanja imale sve zaključne ocjene – odličan (5). Posebno je istaknut i rad učenice Aide Softić za izuzetan doprinos u promociji i odgojno-obrazovnom radu Gimnazije. Isto tako, pohvaljen je Adnan Šljivo, kao učenik koji tokom svoga školovanja nije napravio nijedan izostanak sa nastave.

Nakon promocije uslijedio je defile ulicama Breze i zabava u lokalu “BM” koja je protekla u izuzetnoj atmosferi.

Dragi maturanti, vi imate privilegiju da ste u godinama u kojima su i zablude korisne koliko i istine i u kojima je za njih realna samo Sartrovska krilatica: budimo realni – želimo nemoguće.
 Većina vas a možda i svi otići ćete na studije i kada diplomirate postati ćete profesori, ljekari, advokati, sudije, inžinjeri … Otići ćete. ali nikada nećete vidjeti našu želju da se od nas odvojite. Jer mi smo vaš korijen a vi ste naše grane. Mi ćemo se uvijek radovati da naše grane čeznu za visinom i šire se u daljinu, ali ni vi nikada nemojte zaboraviti gdje ste nikli i gdje vam je korijen. Jer ako to zaboravite, bez obzira koliko odete visoko i koliko stignete daleko nećete znati gdje ste došli.

IMG_9169 IMG_9170 IMG_9174 IMG_9175 IMG_9176 IMG_9177 IMG_9179 IMG_9186 IMG_9188 IMG_9189

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.