Odluka o pokretanju postupka javne nabavke radova

1743

Na osnovu člana 18. stav (1) i člana 25. Zakona o javnim nabavkama („Sl. glasnik BiH“, broj 39/14), člana  116. Statuta Općine Breza („Službeni glasnik Općine Breza“ broj 8/09), Općinski načelnik dana 31.07.2015. godine, d o n o s i

ODLUKU o pokretanju postupka javne nabavke radova

– Otvoreni postupak –

Član 1.

Odobrava se pokretanje postupka javne nabavke radova za realizaciju projekta:
Vodosnadbijevanje naselja Trtorići i Opreč sa izvorišta „Dadjevac“, MZ Slivno i MZ Bukovik, Općina Breza – faza II.

Član 2.

Postupak za zaključivanje ugovora o javnoj nabavci radova provest će se putem otvorenog postupka za dostavljanje ponuda u skladu sa članom 25. Zakona o javnim nabavkama o čemu će se objaviti obavještenje o nabavci.

Član  3.

Procijenjena ukupna vrijednost nabavke iz člana 1.ove Odluke iznosi 160 000,00 KM bez PDV-a.

Član 4.

Sredstva za navedenu robu u iznosu od 76.920,00 KM obezbjeđena su u Budžetu Općine Breza za 2015.godinu, a predstavljena su u Planu javnih nabavki Općine Breza za 2015. Godinu, taČka III, red.br. 14, a ostatak sredstava planirat će se u budžetu Općine Breza za 2016. godinu

Član 5.

Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude. Ostali uslovi javne nabavke su određeni tenderskom dokumentacijom.

Član 6.

Općinski načelnik će posebnim rješenjem imenovati Komisiju za odabir najpovoljnijeg dobavljača za radove iz člana 1. ove Odluke.

Član 7.

Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Služba za privredu.

Član 8.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.