Obavještenje o realizaciji obaveznog predškolskog obrazovanja i vaspitanja

1412

Obavještavamo Vas da će se upis djece u obdaništu Javna ustanova za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Umihana Čuvidina” Breza, Šehidska br.14., telefon 032/78 49 39, vršiti u periodu od 26. januara do 13. februara 2015. godine.

Djeca koja će biti obuhvaćena programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školskoj 2015/2016. godini su djeca koja do 1. marta 2015. godine navrše 5 godina i 6 mjeseci.

Plan i program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja će trajati 10 radnih sedmica, odnosno 3 sata dnevno.

Roditelji djece koja će pohađati ovaj program dužni su prilikom prijave djeteta imati slijedeće dokumente:

* Izvod iz matične knjige rođenih (rodni list),

* Ljekarsko Uvjerenje za boravak djeteta u predškolskoj ustanovi,

* Kopiju lične karte roditelja.

Napomena: Dokumente nije potrebno ovjeravati, a ljekarsko Uvjerenje je besplatno. Nakon realizacije programa, djeca će primiti Uvjerenje koje je po Zakonu potrebno za upis u prvi razred osnovne škole.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.