OBAVJEŠTENJE – KOMISIJE ZA PROVOĐENJE IZBORA U MZ-A

1290
Na osnovu člana 4. stav 1. , člana 14. stav 4.  Odluke o raspisivanju i održavanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području Općine Breza, ( „Službeni glasnik Općine Breza“, broj: 5/13),  Komisija za provođenje izbora: Po završetku izbora koji su održani 30.06.2013. godine, izvršen je pregled materijala koji je dostavljen sa biračkih mjesta , te su na sljedećim biračkim mjestima  uočene nepravilnosti zbog kojih komisija nalaže da se provedu ponovni izbori i to: Biračko mjesto  BREZA- nevažeći glasački listići – glasaći nisu glasali za članove Savjeta MZ iz ostalih naseljenih mjesta ( podružnica ). Biračko mjesto  MAHALA- nevažeći glasački listići – glasaći nisu glasali za članove Savjeta MZ iz ostalih naseljenih mjesta ( podružnica ). Biračko mjesto  MAHMUTOVIČ RIJEKA – zato što izbori nisu nikako provedeni.

Biračko mjesto  ZALOŽJE- neregularni izbori, nije bilo određenog fiksnog biračkog mjesta za glasanje, a birački odbor je išao samo svojim simpatizerima od kuće do kuće odnosno ciljanim glasaćima,  a takođe nisu glasali  za članove Savjeta MZ iz ostalih naseljenih mjesta ( podružnice ).

Biračko mjesto  ŽUPČA – neslaže se broj potpisa na izvodu iz centralnog biračkog spiska sa brojem izdatih glasačkih lističa.

Izbori za gore navedena  Biračka  mjesta provest će  se 14.07.2013 godine (nedjelja) u terminu od 900 – 1800 , a lokacije biračkih mjesta su:

Biračko mjesto BREZA- Radnički dom

Biračko mjesto MAHALA Doma  Mahala i

Biračko mjesto ZALOŽJE  – Založje

Biračko mjesto MAHMUTOVIĆ RIJEKA – prostorije  škole u  M.Rijeci

Biračko mjesto ŽUPČA – prostorije Doma u Župči.

Pozivamo birače iz gore navedenih mjesta, da se odazovu i izađu u što većem broju i izabaru svoje kanditate za savjete Mjesnih zajednica.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.