Rezime: 19. Memorijalni turnir „Šehidima i poginulim borcima BiH” Župča 2014

1491

Kakanjski Rudar opet pobjednik.

Najbolji igrač Dilaver, strijelac Neimarlija, a golman Bekan.

Na stadionu „Bosanskih šehida“ u Župči proteklog vikenda održan je tradicionalni, Memorijalni turnir „Šehidima i poginulim borcima BiH” Župča 2014 na kome su nastupili prvoligaši Rudar (Kakanj), Goražde, Mladost (Doboj kod Kaknja) i domaćin, drugoligaš Mladost (Župča). Oba dana turnira više od hiljadu gledalaca vidjelo je dobru igru, dosta dobrih akcija, odličnih šuteva i odbrana golmana, u sva četiri odigrana meča.

Prvog dana turnira Rudar je slavio protiv Mladosti (Župča) rezultatom 4:0, dok je Mladost (Doboj kod Kaknja) bila bolja od Goražda i pobijedila 2:1. U meču za treće mjesto Goražde je pobjedilo domaćina turnira, ekipu Mladosti (Župča) rezultatom 2:1, a u meču za prvo mjesto igrano je kakanjsko finale.

Poslije dobre igre oba rivala, u kojoj su viđena tri prekrasna pogotka i po još tri, četiri kolosalne prilike na obje strane, slavio je Rudar protiv Mladosti (Doboj kod Kaknja) rezultatom 2:1 i na taj način  ponovio prošlogodišnji trijumf na ovom prestižnom turniru. Strijelci za ekipu Rudara bili su Neimarlija i Begić dok je pogodak za Mladost postigao Durmić.

Specijalni žiri za  najboljeg igrača turnira izabrao je Harisa Dilavera iz ekipe Mladost (Doboj kod Kaknja), najbolji strijelac je Amel Neimarlija (Rudar) koji je postigao tri pogotka na turniru, najbolji golman je Amir Bekan (Rudar) , pehar za fer-plej pripao je domaćinu i organizatoru turnira, ekipi Mladost (Župča).

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.