2700 djece pokradeno na fudbalskom turniru u Austriji, među njima i ŠF “Dijamant” Breza

2730

Roditelji Škole fudbala “Dijamant” Breza javili su nam se s informacijom da su pokradeni na fudbalskom turniru u Austriji. Riječ je o finalu klupskog fudbala za djecu od 9 do 12 godina u gradu Sankt Pölten.

Nakon otvorenja takmičenja, jučer oko 15 sati organizatori su nestali s kotizacijom za 2700 djece koja su učestvovala na turniru. Za svako dijete je uplaćeno oko 250 eura, a kako nam tvrde roditelji i treneri – djeci nisu platili ni noćenje u hotelima. Na turniru učestvuju mladi fudbaleri iz Bosne i Hercegovine i susjednih država, ali i neki od najvećih europskih: Juventusa, PSV-a i Atletico Madrida.

Kako navodi jedan od roditelja, suci su u sred utakmice pobjegli s terena, nitko se više ne javlja, niti treneri imaju bilo kakve informacije vezano za daljni smještaj djece ni za rezultate. Dakle, organizatora nema, sudaca nema, policija je pozvana na lice mjesta, obaviješteni su i konzuli zemalja učesnika, vjerujte mi, ovdje je totalni haos..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.