Zatvaranje potoka Jasike u centru grada

1482

Nepodnošljiv smrad koji se zbog problema s otvorenim potokom Jasike širio gradskim ulicama, istovremeno predstavljajući opasan izvor zaraze, uskoro će postati stvar prošlosti. Prepoznavši veličinu problema čije bi nerješavanje opasno prijetilo da naruši zdravlje građana općine Breza, načelnik Halil Tuzlić hitno je poduzeo sve raspoložive mjere kako bi što prije počeli radovi na ucjevljenju ovog otvorenog kolektora, čijom realizacijom bi se ostvarili potrebni zahtjevi za unaprijeđenje i zaštitu okoliša.

Pokazavši se kao najpovoljniji izvođač, izgradnja infrastrukturnog objekta – ucjevljenje potoka Jasike, povjerena je Društvu za građevinarstvo ‘Termo-beton’ d.o.o, poznatom po poštivanju sigurnosnih i ekoloških zahtjeva u radu, kao i uspostavi vrhunskih partnerskih odnosa sa dobavljačima.

Obim i vrsta radova koji su u poodmakloj fazi obuhvata iskop rova za betoniranje poda i zidova korita  potoka, betoniranje elemenata konstrukcije, pokrivanje kanala segmentima pokrovne ploče, nasipanje zemlje, izravnavanje terena i zatravljivanje površine u pojasu novoizgrađenog kanala, izradu izlazne građevine za prečišćavanje sadržaja, a prije ulivanju u rijeku Stavnju.

„Trudimo se riješiti probleme koji otežavaju život građana. Iako je pitanje kanalizacije u javnosti percipirano kao banalno, svjesni smo da će ovi radovi osigurati kvalitetnije uvjete života svim Brezanima, a vodili smo računa i o povećanoj svijesti u smjeru zaštite okoliša“, izjavio je Tuzlić.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.