Vanredne servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 16.05.2014. godine

1224

STANJE NA TRANSPORTNOM VODU SA IZVORIŠTA „ MAHMUTOVIĆA RIJEKA „ – ŽUPČA

Poštovani!

U ovako teškoj situaciji elementarne nepogode došlo je do velikih problema na transportnom vodu sa izvorišta “ Mahmutovića rijeka “ čime su bez vodosnadbjevanja ostali stanovnici naselja Župča – Podgora i dio naselja Kamenice tzv. Prikodolica. Na terenu ekipe JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA su uspjele uz velike napore da prođu trasu i konstatovali sljedeće:

–         Aktivirana su tri klizišta večih razmjera, čime je ugrožen transportni vod,

–         Na dva mjesta voda je u potpunosti odnijela dijelove puta i cjevovoda,

–         Uočena su minimalno četiri dodatna kvara ( pucanja cijevi ) na transportnom vodu,

–         Veliki broj učestalih odrona opasnih za normalno kretanje.

Prilaz Mahmutovića rijeci apsolutno nije moguć iz pravca Ilijaša. Nivo rijeke Misoće enormno je visok i u ovom trenutku apsolutno nije moguće prići sanaciji kvarova i uspostavljanju urednog vodosnadbjevanja. Iz tog razloga JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA će preduzeti HITNO alternativno rješavanje koliko-toliko urednog vodosnadbjevanja. Vodosnadbjevanje će početi danas 16.05.2014.godine po zonama, dovoženjem vode cisternom u rezervoare. Obzirom da je voda i na svim ostalim izvorištima naše općine blago zamućena, zato je potrebno dopremljenu vodu u rezervoare obavezno prokuhavati do tačke ključanja od 100°C. Ukoliko se želi voda koristiti za piće istu je potrebno prokuhavati minimalno 30 minuta. Početna zona za alternativno snadbijevanje naselja Župča je Sarajevski put. Stanovnici naselja Podgora bit će snadbjeveni vodom dolaskom cisterne u naselje gdje će na licu mjesta moći da natoče potrebnu količinu vode. U ovakvoj situaciji apelujemo i molimo sve stanovnike naselja Župča, Podgora i dijela naselja Kamenice da vodu koriste izuzetno racionalno i za osnovne životne potrebe. JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA će sa svoje strane učiniti sve da raspodjelu vode vrši ravnomjerno i bez pristrastnosti. Do stabilizacije koliko-toliko urednog vodosnadbjevanja molimo sve korisnike navedenih naselja za strpljenje , razumjevanje i saradnju.

 

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

 

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.