Uspješno završen projekt toplifikacije Doma zdravlja

1374

Komisija Federalnog ministarstva prostornog uređenja u sastavu Danijel Čapelj, nadzorni inžinjer u ime FMPU-a, Seđida Đonlagić, Sakib Halilović i Mirsad Ramić izvršila je pregled radova na utopljavanju objekta JU Dom zdravlja “Breza”, koji su izvršeni na osnovu Ugovora između Federalnog ministarstva prostornog uređenja, općine Breza i izvođača radova, firme DEBOS d.o.o. Sarajevo.

Tehničkom pregledu, u ime izvođača,  prisustvovao je Nezir Šljivo, direktor firme DEBOS d.o.o. Konstatovano je da su radovi završeni bez nedostataka, a urađenim je bio zadovoljan i menadžment Doma zdravlja, na čelu sa direktorom Nisadom Šabanovićem. Kao tehničko lice ispred općine Breza pregledu je prisustvovala Rašida Mušanović, građevinski inžinjer. Ukupna vrijednost toplifikacije Doma zdravlja, sa učešćem općine Breza u iznosu od 43.000 KM, iznosila je 93.000 KM.

Prema riječima općinskog načelnika Halila Tuzlića, realiziranje projekata ovakvog tipa najbolje pokazuje kako energetska efikasnost štedi novac, te je toplo pozdravio sve aktivnosti usmjerene na podizanju javne svijesti o energetskoj efikasnosti.

Alen Smajić, saradnik na izradi projektnih prijedloga prema domaćim i stranim institucijama, navodi da će buduće aktivnosti općine Breza biti usmjerene ka postizanju energetske efikasnosti u svim sektorima: zgradarstvo (toplifikacija javnih objekata) električna energija (javna rasvjeta) šumarstvo (poljoprivreda) i otpad.

Ciljevi koje lokalna zajednica, primjenom projekata energetske efikasnosti, želi da postigne su smanjenje računa za utrošenu energiju u sektoru, djelatnosti ili objektu, poboljšanje kvaliteta usluga u pojedinim sektorima i poboljšanje kvaliteta vazduha na teritoriji zajednice.

toplifikacija

toplifikacija34(opcinabreza.com)

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.