Upozorenje na opasnost

1443

Vezano za elementarnu nepogodu koja je ovih dana zadesila Bosnu i Hercegovinu skrećemo pažnju civilnoj zaštiti i licima zaduženim od strane općine za koordinaciju sa lokalnim zajednicama, da upozore lokalno stanovništvo, zatim lica koja dopremaju humanitarnu pomoć, lica koja su angažovana na izvođenju građevinskih radova na uklanjanju zemljanih nanosa, na izgradnji alternativnih pristupnih saobraćajnica, uklanjanju devastiranih objekata i slično, kao i sva ostala lica na terenu, na potencijalnu opasnost od električnog udara u slučaju  da svojim radovima prouzrokuju smanjenje sigurnosne udaljenosti i sigurnosne visine prema  metalnim dijelovima pod  naponom   koji  pripadaju  elektroenergetskim  objektima  kao što su dalekovodi, trafo-stanice i niskonaponska mreža.

Zabranjuje se građevinskoj operativi na terenu da uklanja devastirane dijelove elektrodistributivne mreže, te da obavlja bilo kakve radove na elektrodistributivnoj mreži kao i radove u vezi sa istom.

Za sve radove na elektrodistributivnoj mreži, pa i za uklanjanje devastiranih dijelova distributivne mreže, nadležna je isključivo Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica. Neovlašteni radovi na elektrodistributivnoj mreži smatrat će se krivičnim djelom (krađa ili dovođenje u opasnost lica i materijalnih dobara).

Građevinski radovi u blizini zaštitnog pojasa elektrodistributivne mreže moraju biti nadzirani od strane ovlaštenih stručnih lica lokalne poslovne jedinice Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica.

U slučaju potrebe za izvođenje radova u blizini naprijed navedenih zaštitnih pojasa ili u slučaju potrebe za uklanjanjem dijelova devastirane elektrodistributivne mreže,  kontaktirajte Službu za odnose sa javnošću na broj telefona 032-449-555 ili na besplatan broj telefona 080 020 132.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.