TAEKWONDO KLUB “BOSNA” VISOKO I OVE GODINE NAJBOLJI U DRŽAVI

1837

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko, koji ima svoje klubove u Brezi,Varešu, Mahali, Moštru, Gračanici i Muhašinovićima, a broji preko 350 članova, u ovoj sezoni ostvario je fantastične rezultate koji graniče sa nemogućim. Gdje god su nastupili članovi ovog uzornog kluba napravili su pravu „žetvu“ medalja i pehara u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Glavni „krivac“ za ove izvanredne rezultate „Bosne“ je prvi trener kluba, majstor teakwondoa, nosilac titule crni pojas-4 dan Edin Kajević, koji je o rezultatima u prvih 6 mjeseci ove sezone rekao sljedeće:

– Sigurno da smo svi u klubu, počev od samih takmičara, stručnog štaba, uprave, sponzora… ponosni na sve ono što smo ostvarili do sada ove godine. Na državnom prvenstvu u Bijeljini, koje je održano 4. maja, a na kome je nastupilo preko 400 takmičara, odbranili smo titulu državnih šampiona u ekipnoj konkurenciji sa osvojenih 260 bodova, a naši takmičari u pojedinačnoj konkurenciji su briljirali i osvojili 56 medalja a od kojih je čak 21 zlatna. Na ovom prvenstvu bili smo daleko najbolji klub i nadmoćno smo ovjerili našu prošlogodišnju titulu koju smo osvojili u Visokom.

edin-kajevic-kaja

Zatim na međunarodnom turniru u Derventi ponovo smo bili sjajni, osvojeno je 12 medalja a od toga 5 zlatnih i 2 pehara. Na poznatom međunarodnom turniru „Karlovac Open“, na kojem je nastupilo preko 700 takmičara iz 8 zemalja, svih naših 7 takmičara osvojilo je medalje, a od toga su 4 zlatne. Na turniru u Vogošći početkom juna, na kojem je nastupilo 250 takmičara iz 12 klubova, ponovo smo bili ekipni prvaci sa osvojenih 270 bodova, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je 59 medalja a od toga je 20 zlatnih. Na međunarodnom turniru „Tarik Ljubuškić“ koji je održan krajem juna u Bugojnu, na kojem je bilo preko 200 takmičara iz 11 klubova, naš tim je opet bio ekipni prvak sa 185 poena, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je 46 medalja a od tog broja bilo je 14 zlatnih medalja.

O njima će se još čuti

Brojni članovi ovog kluba bili su sjajni, a spomenut ćemo samo par imena o čijim rezultatima će se još dosta daleko čuti. Kod muškaraca su to Almin Kajević, Kerim Ahmedspahić, Mirza Osmanbegović, Kadir Ramović, Nedim Bečar, Rijad Kapetanović, a kod djevojaka Mubina Klepo, Sara Durak, Adisa Mušinbegović, Sajra Kajević, Nadja Zaimović, Sara Suša, Emra Ramović…

Rešad Mamela

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.