Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 28.05.2014. godine

1155

Evo poslije jednog težeg perioda u izvršavanju osnovnih djelatnosti JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA danas ulazimo u novi radni dan sa olakšanjem. Današnje servisne informacije neće biti opterečene problematikom iz prošlih dana, no ipak kao rezime svih događanja još jednom moramo upoznati javnost sa hronologijom događaja. Poslije konstantnih, obilnih padavina došlo je do problema u urednosti vodosnadbjevanja i kvaliteti vode na pojedinim izvorištima. To se posebno odrazilo na izvorištu “ Mahmutovića rijeka “. Nabujalost rijeke Misoče, konfiguracija terena kroz koji prolazi transportni vod, starost cijevi i dr. dovelo je odmah u startu do prekida u urednom vodosnadbjevanju naselja Župča, Podgora i dijela naselja Kamenice. Nismo sjedili skrštenih ruku, pod obilnim padavinama radili smo da raspoloživim tehničkim rješenjima koje smo iznašli bar djelomično ublažimo situaciju u kojoj smo bili svi zajedno. Uspjevali smo, tamo gdje nismo, distribuirali smo vodu cisternom. Trudili smo se da budemo nepristrasni cijeneći potrebu za vodom svih korisnika. Bilo je i nezadovoljnih, ali smo ipak prebrodili tu krizu. Stvaranjem uslova za rad na terenu, djelomičnim povlačenjem rijeke Misoče, četiri dana su naši zaposlenici radili u gotovo nemogućim uslovima, u vodi, od jutra do kasnih večernjih sati, čak i do ponoći. Bez imalo pretjerivanja, kada se u potpunosti zaokruži slika uslova u kojima se radilo, vanljudskim naporima, velikom željom i voljom, uspjeli smo da savladamo sve prepreke koje nam je nudila rijeka Misoča i uspostavimo uredno vodosnadbjevanje u nedjelju 25.maja. Do malog zastoja u urednom vodosnadbjevanju sa izvorišta “ Mahmutovića rijeka “ došlo je tokom jučerašnjeg dana zbog mehaničkog kvara na cjevovodu. Brzom intervencijom, kvar je otklonjen. Ovim putem obavještavamo sve korisnike naselja Župča, Podgora i dijela Kamenica da su još uvijek mogući povremeni prekidi u vodosnadbjevanju, jer su u toku radovi na sanaciji šteta na putu za Mahmutovića rijeku, sanacija klizišta i uklanjanje odrona, te da stvore manju akumulaciju vode za slučaj prekida, ali ujedno i molimo da vodu koriste racionalno za osnovne životne potrebe.

Kvalitet vode, zdravstvena i higijenska ispravnost vode je uredna, dezinfekcija ( hlorisanje ) vode je uredno na svim izvorištima.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada vršit će se po ustaljenom redu i rasporedu sa malim zastojem u radu tokom jučerašnjeg dana zbog kvara na jednom od kamiona. Kvar će biti otklonjen u toku današnjeg dana.

Čišćenje i uređenje gradskih ulica, javnih i zelenih površina takođe se odvija prema programu održavanja.

Ostale aktivnosti Preduzeća odvijaju se prema raspoloživim mogućnostima.

 

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.