Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 26.05.2014. godine

1380

U četvrtak 22.05.2014.godine kako smo već rekli u proteklim informacijama bili su stvoreni uslovi za otklanjanje kvarova na transportnom vodu sa izvorišta “ Mahmutovića rijeka “ i uspostavljanje kvalitetne distribucije vode do naselja Župča, Podrgora i dijela naselja Kamenice. Alternativnim rješenjima i prema raspoloživim tehničkim mogućnostima uspjeli smo da snabdijemo vodom pojedine dijelove tih naselja. Da bi vodosnadbjevanje bilo cjelokupno sa navedenim otklanjanjem kvarova krenuli smo u četvrtak i svakodnevno, sve do sinoć ( nedjelja ) do 23h borili se sa problemima. Poslije popravljanja kvarova svaki od tih dana ( četvrtak, petak, subota, nedjelja ) i puštanja vode u sistem imali smo nesreću da su se pojavljivali novi kvarovi. Suočeni sa problemima proveli smo sate i sate na terenu, uložili izuzetno mnogo finansijskih sredstava u vrlo skupe rezervne dijelove, ne žaleći da dođemo do konačnog cilja, urednog vodosnadbjevanja. U momentu pisanja ove informacije ( ponedjeljak 09h ) voda je uveliko preko Crvenog brda krenula prema korisnicima bez vode u naseljima Župča, i Podgora. Trasa vodovoda se prati budno, trenutno je sve u najbolje redu, međutim…

Optimisti smo, ipak voda je voda, starost cijevi, konfiguracija terena, erozija tla, malo splašnjava naš optimizam, ali ne gubimo vjeru da će sve ipak biti u redu.

Vodosnadbjevanje u ostalim dijelovima naše općine je uredno, voda na svim izvorištima ovog trenutka je zdravstveno i higijenski ispravna, uspostavljena je kvalitetna dezinfekcija ( hlorisanje ) vode i ista se može koristiti za sve životne potrebe.

Trenutno se polahko stabilizuje i situacija sa odvozom kućnog otpada za Vareš, te ovom prilikom obavještavamo sve korisnike da ako u proteklom periodu nismo odvozili otpad u nekim od rejona po rasporedu, da ćemo to vrlo brzo i učiniti. Suočeni sa problemima kao i mnoge druge općine, JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA  se maksimalno trudi da obezbjedi kvalitetno vodosnadbjevanje, redovan odvoz kućnog otpada i održavanje gradskih ulica. Svi ste svjedoci navedenog, te Vas molimo za podršku, razumjevanje i strpljenje.

Vrlo brzo se vračamo i dodatnim aktivnostima, prije svega isključenju korisnika koji neuredno plaćaju naše usluge. Zato, takvi korisnici, nemojte čekati da mi dođemo kod Vas, Vi što prije krenite prema nama, dođite u Upravu preduzeća i rješite status kao korisnika.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.