Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 23.05.2014. godine

1375

Tokom jučerašnjeg dana svo raspoloživo osoblje u JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA, kao i proteklih dana bilo je izuzetno mobilno i aktivno. Radeći planski, kako su mogućnosti dozvoljavale u proteklim danima uspostavljalo se doduše djelomični sistem vodosnadbjevanja kako su to tehničke mogućnosti dozvoljavale najugroženijih naselja. Župče, Podgora i dijela naselja Kamenice. Prvo su vodu dobili pojedini dijelovi naselja Župča, zatim Podgore, a juče poslije intenzivnog rada tokom cijelog dana i poslije polaganja nove linije u dužini od 500m i stanovnici dijela naselja Kamenica – Prikodolica. Juče je bio prvi dan u kojem je stvoren minimum mogućnosti za otklanjanje havarije na transportnom vodu sa izvoriša “ Mahmutovića rijeka “. Nabavljen je potrebni vrlo skup materijal, otpremljen na lice mjesta, izvršene sve potrebne pripreme. Na teren su izašle teške mašine, odradile potrebni minimum predradnji i tako su stvoreni uslovi da bi se tokom današnjeg dana počelo spajanje transportnog voda u jednu cjelinu. Ako sve bude kako je planirano u noćnim satima, a najdalje sutra ako ne bude nekih drugih nevidljivih kvarova trebao bi biti uspostavljen uredan sistem vodosnadbjevanja na kompletnoj općini Breza. Radovi na izvorištu “ Mahmutovića rijeka “ i transportnom vodu su izuzetno teški, komplikovani i složeni tako da je potrebno zaista veliko strpljenje i nas kao izvođača, a i svih korisnika koji isčekuju dragocjenu tečnost. Obzirom da je potrebno još vrlo malo vremena da voda dođe do svih korisnika nadamo se da nas strpljenje neće izdati. Vodosnadbjevanje na ostalim dijelovima općine sa drugih izvorišta tokom jučerašnjeg i današnjeg dana je uredno, bez zastoja i prekida u distribuciji vode. U vodi je još uvijek primjetan manji stepen mutnoće, te je iz preventivnih razloga i dalje vodu potrebno prokuhavati. Za vikend nas očekuje prema prognozama oblačno vrijeme sa povečanim pljuskovima što je dodatni razlog za brzo i efikasno djelovanje na terenu da bi se uspostavilo uredno vodosnadbjevanje.

I dalje su prisutne poteškoće oko odvoza kućnog otpada na deponiju Vareš tako da ponovo apelujemo na sve stanovnika naše općine da količine otpada u granicama mogućnsti svedu na najmanju moguću mjeru i da trenutno ne odlažu kabasti otpad, u i pored kontejnera, kao i travu, granje i dr. poslije čišćenja bašti. Takođe, apelujemo, a pošto je već primjećena povečana potrošnja vode, da vodu koriste racionalno za osnovne životne potrebe, bez nepotrebnog rasipanja.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.