Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 20.05.2014. godine

1286

Sumorno jutro, blaga kiša “rosulja”, ali ipak po prognozama, sunce počinje da dominira.

Današnji dan i naredni dani ove sedmice su sunčani, što je prilika da se stanje poslije nedavnih poplava dovodi u red i da se saniraju štete i na našoj Općini.

Stanje na našim izvorištima dovodi se u normalu, vode ima dovoljno, mutnoća u blagom opadanju, polahko se uvodi i dezinfekcija (hlorisanje) vode. Ipak, iz preventivnih razloga, još uvijek preporučujemo prokuhavanje vode, što će, ako ovako vrijeme potraje, uskoro biti nepotrebno.

Jučerašnji ponovni obilazak trase transportnog voda “Mahmutovića Rijeka” u cilju sagledavanja stepena oštečenosti cjevovoda i mogučnosti za što hitniji ulazak u otklanjanje kvarova, kojih je na tom terenu zaista veliki broj, nije nam dao nadu da će se to brzo ostvariti, obzirom na još uvijek povećanu nabujalost rijeke Misoće i nepristupačnost terena, stvorenog velikim odronima i erozijom tla.

Vodu ćemo i danas u naselja Župča, Podgora i dio naselja Kamenice dopremati cisternom o čemu stalno obavještavamo javnost putem medija i pisanih obavještenja na terenu. Stručno osoblje preduzeća iznalazi i druga alternativna rješenja kroz prespajanje linija u mreži, kako bi što veći broj korisnika dobio vodu i u svoje domove. Pored problema na izvorištu “Mahmutovića Rijeka”, akutan problem je odvoz kućnog otpada.

Prikupljanje otpada ipak ide uredno, međutim samo deponovanje na deponiju i njegovo zbrinjavanje je u totalnom zastoju zbog velikih problema na Vareškoj Općini, gdje isti zbrinjavamo. Kontakti su stalni, međutim situacija na terenu diktira dalji tok dešavanja.

Sagledavajući i ovu problematiku kao jedan od segmenata naše djelatnosti, ponovo apelujemo na sve naše korisnike da u granicama mogućnosti pokušaju količinu otpada smanjiti na najmanju moguću mjeru, da travu i grane od drveća poslije čišćenja bašti i avlija ne deponuju i ne zatrpavaju kontejnere i da neodlažu kabasti otpad dok se kompletno stanje ne dovede u normalu. To je minimum koji sada tražimo od korisnika iz segmenta naše zajedničke saradnje i razumjevanja. I na drugim poljima u cilju stabilizacije stanja na terenu zaposlenici JP”KOMUNALNO” d.o.o. Breza, daju i davat će svoj doprinos u pružanju pomoći svim korisnicima kojima možemo pomoći i široj društvenoj zajednici u okviru vlastitih mogućnosti.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.