Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 19.05.2014. godine

1322

Od nedjelje, 18.05.2014.godine kako smo rekli u servisnim informacijama od petka, počelo je uredovanje vremenskih prilika, što je uveliko pomoglo da se stanje vodostaja rijeka smiruje. Opadanje vodostaja rijeke Stavnje na našoj općini i svih njenih potoka kao pritoka, omogućilo je pristup radovima na otklanjanju šteta i sanaciji stanja i dovođenja istog u prvobitno stanje. Vremenska prognoza za ovu sedmicu je ohrabrujuća, pretežno sunčano vrijeme sa visokim temperaturama, uz djelomičnu naoblaku, bez padavina. Vodosnadbjevanje na općini Breza je uredno, osim u naseljima Župča, Podžupča, Podgora i dijela naselja Kamenica tzv. Prikodolica obzirom na veliki broj kvarova na transportnom vodu iz Mahmutovića rijeke. Obzirom da je došlo i do opadanja nivoa rijeke Misoče, ekipe su ponovo jutros izašle na teren kako bi se utvrdio tačan stepen oštečenosti cjevovoda, sačinila specifikacija potrebnog materijala za opravke i hitno pristupilo sanaciji kvarova. Do tada, korisnicima navedenih područja vodu ćemo dopremati cisternom i na licu mjesta vršiti dezinfekciju vode. Distribucija vode takođe je vršena i tokom vikenda. Dezinfekcija ( hlorisanje ) vode postepeno se uvodi na svim izvorištima. Ipak, još uvijek je potrebno iz preventivnih razloga vodu prokuhavati. Ponovo apelujemoo na sve naše korisnike da vodu koriste racionalno, bez nepotrebnog rasipanja, posebno u naseljima Župča. Podgora i dijela naselja Kamenice.

Prikupljanje kućnog otpada je takođe bilo otežano u proteklim danima zbog stalnih padavina. Međutim, trenutno, otpad se prikuplja po ustaljenom redu i redosljedu, uz otežavajuću okolnost otežanog odvoza istog na deponiju Vareš. Poznato Vam je da je regionalni put za Vareš proteklu sedmicu bio zatvoren zbog velikog broja odrona. Iz tog razloga molimo sve naše korisnike da iznađu mogućnost da redukuju količinu otpada i isti svedu na najmanju moguću mjeru do normalizacije stanja na putu. U ovom trenutku, zbog navedenog, molimo Vas da u kontejnere i pored kontejnera ne odlažete bilo koju vrstu kabastog otpada kako bi uspjeli koliko-toliko održavati zadovoljavajući stepen čistoće naše životne sredine. I dalje, sve dodatne informacije možete pronaći i dobiti na našem facebook profilu. JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA je mobilno svih 24 sata, spremno da u datom trenutku pružimo potrebnu uslugu i pomoć, u granicama objektivnh mogućnosti.

 

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

 

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.