Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 16.07.2014. godine

1113

Tokom jučerašnjeg dana vrijeme promjenljivo bez padavina u samom gradu. Ono što je bitnije, a što smo evidentirali, padavina je bilo u višim planinskim područjima u zoni prije svega izvorišta “Mala Rijeka”, koje smo jučer obilazili. Koliko kiše treba i u nižim djelovima Općine zbog usjeva, toliko je potrebna i u zonama izvorišta kako bi urednost vodosnabdjevanja bila na nivou.
Trenutno je uredno, vode ima dovoljno, ali to ne znaći da će je i biti, prvo, ako uđemo u sušan period, a drugo, ako se budemo neracionalno ponašali u korištenju vode. Ponovo apelujemo, vodu koristite racionalno za osnovne životne potrebe, bez nepotrebnog rasipanja i tako ćemo svi lakše živjeti uz tećnost koja život znači. Obzirom na prekid vodosnabdjevanja u dijelu naselja Banjevac, ekipe JP ”KOMUNALNO” d.o.o. Breza su tokom jučerašnjeg dana do kasnih večernjih sati radili na uredovanju vodosnabdjevanja i u tom dijelu Općine. Voda je stigla do svih korisnika, trenutno je faza praćenja kvalitete vodosnabdjevanja u cijelom naselju.
Voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna, dezinfekcija (hlorisanje) uredno na svim izvorištima. Prikupljanje i odvoz kućnog otpada jučer je bio, a bit će i danas po ustaljenom redu i rasporedu, kvarova na mehanizaciji nema.
Već duže vrijeme Vas obavještavamo u našim informacijama da je u toku podjela računa sa opomenama za sve korisnike da dođu, koji imaju dug veći od 100,00KM, za iskorištene usluge. Već možemo dati i prve preliminarne rezultate o odazivu po opomenama. Možemo reći da je relativno dobar, primiće se konstataciji “zadovoljavajući”. Odazvali su se svi oni koji su ozbiljno shvatili, ovaj put najozbiljnije namjere Uprave preduzeća o rigoroznoj primjeni zakonskog osnova o uskračivanju usluga vodosnabdjevanja. Vjerujte, niko ko se odazvao pozivu nije otišao da nije regulisao svoj status, u granicama vlastitih mogućnosti, uz uslove koje nudimo.
Zato, koristimo ponovo priliku da pozovemo sve neodlučne, kao i sve one tvrdokorne neplatiše da dođu, da promjene svoje mišljenje i stav prema nama i vodi, te riješe svoj status i postanu časni i pošteni prema sebi i drugima koji od ovog posla žive. Kroz ove aktivnosti i kroz rad sa opomenama, evidentno je da veliki broj korisnika iznosi veliki broj primjedbi iz dalje i bliže prošlosti na naše usluge, a koje u to vrijeme nisu iznosili na pravi način, pismenim putem, te u ovom vremenu u kojem živimo i radimo ne možemo razmatrati, bez obzira na opravdanost ili ne. Zato, od ovog trenutka savjetujemo Vas da bilo koju vrstu primjedbe ili reklamacije slobodno dostavite na protokol preduzeća u pismenoj formi, ista će biti razmatrana i dostavljen pismeni odgovor na adresu podnosioca.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.