Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 16.06.2014. godine

1131

Vikend sumoran, vrijeme tmurno sa kišom slabijeg intenziteta. Takav je osvanuo i današnji dan. Tokom vikenda vodosnadbjevanje je bilo uredno. Obavezu snadbjevanja vodom, cisternom poslije dogovora od  četvrtka sa odgovornim iz Rudnika preuzeo je RMU BREZA. Insistirali smo i insistiramo na konačnom rješenju uredovanja vodosnadbjevanja navedenog naselja što će biti prioritet i tokom narednih dana. Dolazeće količine vode sa svih izvorišta su zadovoljavajućeg kvaliteta, voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna, dezinfekcija ( hlorisanje ) vode takođe uredno.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada vrši se uredno po ustaljenom redu, rasporedu i programu. Poslije dužeg vremena uspjeli smo pokupiti dobar dio plavih kontejnera u kojima se odlaže palstična ambalaža. Iz tog razloga molimo sve stanovnike na mjestima gdje se kontejneri nalaze da aktivno nastave sa odlaganjem ambalaže u te, namjenske kontejnere kako bi se što više smanjila zapremina otpada u kontejnerima gdje se odlaže ostali kućni otpad.

Obilaskom cvjetnjka proteklih dana, evidentirali smo oštećenja cvjetnjaka tokom proteklog četvrtka i održavanja maturskih večeri. Molimo sve sugrađane da i lično daju doprinos u održavanju cvjetnih aranžmana koji su uveliko dali fini dekor našem gradu.

Akcija isključenja korisnicima koji ne plaćaju naše usluge i dalje traje, njen tok je neprekidan, postiže se traženi efekat, ali još uvijek ima neozbiljnih korisnika koji ne prihvataju obavezu plaćanja usluga. Polahko se približavamo i njima, te iz tog razloga ponovo apelujemo na njih, da poslije ovih javnih poziva sami dođu u Upravu preduzeća rješe svoja dugovanja na obostrano zadovoljstvo i izbjegnu moguće lične posljedice.

Čišćenje grada i gradskih ulica vrši se uredno bez obzira na vremenske prilike.

Uređenje javnih zelenih površina vrši se zavisno od vremenskih prilika, ali ipak uredno i po programu održavanja.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

 

S poštovanjem!

JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.