Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 15.08.2014. godine

1041

Prvi dan i početak naše BAZENIJADE izgleda da će nam donijeti i promjene u atmosferi.

Jutros oblačno, nepriliči kiši, ali prognoze govore da će je biti. Vrijeme bez kiše pak ne utiče na urednost vodosnabdjevanja na našoj općini. Vode ima dovoljno na svim izvorištima, voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna, dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada uredno,po planu, redu i rasporedu rejona. U toku održavanja BAZENIJADE bit će promjenjen režim održavanja čistoće grada i gradskih ulica koji će garantovati čist i uredan grad bez obzira na povečan broj prolaznika na ulicama grada.

Protekla dva dana servisnih informacija veličali smo značaj i ulogu vode za život čovjeka, biljni i životinski svijet. Nauka kaže da je voda vrlo jednostavna materija sastavljena od dva najrasprostranjenija elementa kisika i vodonika, taj spoj koji može jedino spojiti priroda i dati nam tekučinu: VODU ZA ŽIVOT, OPSTOJNOST. Obzirom na činjenicu da je voda život govorili smo o neophodnosti štednje vode i načine kako se može uštedjeti. Razlozi potrebe štednje vode leže i u činjenici kako kažu istraživanja u svijetu, da će zbog prirasta broja stanovnika na planeti Zemlji koja je planeta vode i naglog razvoja industrije za 30 godina čovječanstvo biti ugroženo nestašicom vode. Sve su to bili razlozi da govorimo o vodi i razlozima za štednju i da apelujemo da se voda koristi racionalno , za životne potrebe bez nepotrebnog rasipanja. Na kraju ipak, koliki je značaj vode za naše živote vidimo tek kada dođe do prekida u vodosnabdjevanju. Mi, zaposlenici JP “KOMUNALNO” d.o.o. smo tu, da brzo i efikasno djelujemo i te prekide svedemo na najmanju moguću dužinu trajanja.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

“KOMUNALNO”d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.