Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 15.07.2014. godine

1264

Sumorno jutro najavljuje moguću kišu, nestabilno vrijeme i dalje. Zemlji treba i kiše, a treba i Sunca. U pola ljeta godišnja doba se smjenjuju kao na filmu, samo bi nam još trebao snijeg. Pri izlasku, kišobran obavezno osnovno sredstvo, trenutno “brezansko more” miruje.

Vratimo se vodi koja život znači. Vodosnabdijevanje uredno, vode ima dovoljno, apel ponovo, koristimo je racionalno i za osnovne životne potrebe. Voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna, dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno na svim izvorištima.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada jučer je bio, a bit će i danas po ustaljenom redu i rasporedu, kvarova na mehanizaciji nema.

Protekle sedmice ispraznili smo sve plave kontejnere za prikupljanje plastične ambalaže. Međutim, i pored toga što su prazni, primjetno je da dobar dio plastičnih flaša i dalje završava u metalnim kontejnerima za prikupljanje ostalog kućnog otpada. Apelujemo da to ne radite, plastiku odlažite u plave kontejnere, jer ćemo tako znatno smanjiti količinu otpada koji odvozimo na deponiju, što nam je cilj i korist.

Isto tako, pokošenu travu sa travnjaka oko zgrada, ne bacajte u kontejnere, odložite je na dostupno mjesto uz prilaznu saobraćajnicu, pozovite nas, mi ćemo doći i istu odvesti na prikladno mjesto, bez opterećivanja metalnih kontejnera.

Podjela tekućih računa je još u toku, a uz njih i opomena za ne plaćanje naših usluga za sve korisnike sa dugom većim od 100,00 KM. Kada dobijete račun i opomenu, bez obzira na visinu dugovanja, ne oklijevajte, dođite bez straha, jer mi smo spremni za dogovor i razgovor. U protivnom, vrlo brzo ćemo pokucati na vrata svih onih koji se ogluše na poziv putem dostavljenih opomena. Požurite, pred Vama je 5 do 10 dana za reakciju po pozivu za plaćanje i uredovanje plaćanja naših usluga.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.