Servisne informacije iz JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. Breza na dan 15.05.2014. godine

1250

Izlišno je bilo šta reći u ovom trenutku kada se pogledaju slike sa terena širom naše Bosne i Hercegovine. Izlišno je bilo šta reći kada se obiđe teren na našoj općini posebno područja općine uz rijeku Stavnju. Snaga vode i količine padavina su i od najmanjeg potočića napravile veliku potencijalnu opasnost za sve što se nalazi ispred njih. Borba sa vodenom stihijom koja je na granici elementarne nepogode i na našoj općini, ne prestaje. Ako ima sreće u svemu ovome onda je to da kiša u višim planinskim područjima odakle dolaze najveće količine vode prelazi u snijeg čemu je doprinio pad temperature zraka. Prelazom kiše u snijeg, opada snaga vodene stihije, smanjenje mogućnosti stvaranja bujice i pada nivoa vodotoka, te blago povlačenje istih u svoja korita. U borbi za spasavanje imovine potrebno je sačuvati prisebnost i voditi računa o ljudskim životima. I mi, zaposlenici JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA mobilni smo 24 sata, sve se čini da vodosnadbjevanje i odvoz kućnog otpada bude što urednije u ovako teškoj situaciji. I danas vodosnadbjevanje je uredno osim korisnika koji se snadbjevaju sa izvorišta “ Mahmutovića rijeka “. Naime, u ranim jutranjim satima došli smo do spoznaje da je došlo do totalnog prekida dotoka vode sa ovog izvorišta “ Mahmutovića rijeka “ do rezervoara. Ekipe su na terenu, traži se uzrok i razlog prekida. Trenutno još uvijek u rezervoarima ima određenih količina vode, ali će naselja Vrbovik, Šaš, Kamenice biti alternativno prebačene na izvorište “ Milkino vrelo ” tako da će znatno biti smanjen broj korisnika bez vode. Kada se ustanovi kvar, težina kvara alternativno ćemo rješavati pitanje vodosnadbjevanja korisnika naselja Župča.

U ovako izuzetno teškoj situaciji, molimo sve korisnike za razumjevanje i saradnju, uvažavajući stanje i situaciju na terenu. Kvalitet vode danas nije zadovoljavajući na svim izvorištima. Došlo je do povečanja stepena mutnoće, dezinfekcija vode ne vrši se ni na jednom izvorištu. Iz tog razloga potrebno je vodu prije upotrebe obavezno prokuhavati. Ukoliko se ista želi koristiti za piće, tada je vodu potrebno prokuhavati minimalno 30 minuta.

Svaku novu promjenu stanja na terenu, obavještavat ćemo Vas na našem Facebook profilu JP Komunalno Doo Breza kako bi i Vaša informisanost bila potpuna. Posjetite nas i budite u toku svih dešavanja u zoni naše djelatnosti.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada maksimalno ćemo se truditi da bude što uredniji u granicama kako vremenske prilike dozvole.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

S poštovanjem!

 

 

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.