Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 14.07.2014. godine

1321

Vrijeme je bilo promjenljivo, kako nas prati već jedan duži period bez naznake za stabilizacijom i prelaskom u onu fazu za ovo doba godine, vrelo, sunčano ljeto.

Subota, rani jutarnji sati, vrijeme 06:30h, dojava sa terena, kvar na glavnoj transportnoj cijevi kroz naselje Mahala, duž glavnog regionalnog puta. Mobilizacija u JP ”KOMUNALNO” d.o.o., zaposlenici se bude, izlaze na teren, evidentiraju mjesto kvara, početak realizacije zadatka. Korak po korak, iskustvom zaposlenika JP”KOMUNALNO”d.o.o., a zbog specifičnosti mjesta kvara i opasnosti koja vreba obzirom na saobraćaj i dobrim djelom nekulture pojedinih vozača bez obzira na postavljenu signalizaciju i upozorenja, kvar je otklonjen u zadovoljavajućem vremenskom roku.

Uspostavljeno je uredno vodosnabdijevanje i u tom dijelu naše Općine. Inaće na ostalim dijelovima Općine vodosnabdijevanje je bilo uredno, takvo vodosnabdijevanje očekuje se i danas, obzirom da nema evidentiranih većih kvarova koji bi ugrozili dalju urednost.

U petak nismo htjeli da Vas molimo i apelujemo na standardnu tematiku, našu i Vašu problematiku, malo smo prostora posvetili srebreničkoj tragediji, te ćemo to nastaviti danas.

Voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna na svim izvorištima i ima je u dovoljnim količinama. Dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno na svim izvorištima. Prikupljanje i odvoz kućnog otpada jučer je bio, a bit će i danas po ustaljenom redu i rasporedu, kvarova na mehanizaciji nema.

Protekle sedmice ispraznili smo sve plave kontejnere za prikupljanje plastične ambalaže. Međutim, i pored toga što su prazni, primjetno je da dobar dio plastičnih flaša i dalje završava u metalnim kontejnerima za prikupljanje ostalog kućnog otpada. Apelujemo da to ne radite, plastiku odlaži te u plave kontejnere, jer ćemo tako znatno smanjiti količinu otpada koji odvozimo na deponiju, što nam je cilj i korist.

Isto tako, pokošenu travu sa travnjaka oko zgrada, ne bacajte u kontejnere, odložite je na dostupno mjesto uz prilaznu saobraćajnicu, pozovite nas, mi ćemo doći i istu odvesti na prikladno mjesto, bez opterećivanja metalnih kontejnera.

Podjela tekućih računa je još u toku, a uz njih i opomena za ne plaćanje naših usluga za sve korisnike sa dugom većim od 100,00 KM. Kada dobijete račun i opomenu, bez obzira na visinu dugovanja, ne oklijevajte, dođite bez straha, jer mi smo spremni za dogovor i razgovor. U protivnom, vrlo brzo ćemo pokucati na vrata svih onih koji se ogluše na poziv putem dostavljenih opomena. Požurite, pred Vama je 5 do 10 dana za reakciju po pozivu za plaćanje i uredovanje plaćanja naših usluga.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.