Servisne informacije iz JP “KOMUNALNO” d.o.o. Breza na dan 14.05.2014. godine

1165

I jutros, na dan 14.05.2014. godine glavna i osnovna sredstva su nam kišobrani i topla garderoba. Kiše u neograničenim količinama, što je sa jedne strane jako dobro, sa druge strane nepovoljno zbog odmah uočljive pojačane mutnoće vode. Trenutno, na dva izvorišta je izražena mutnoća vode i to “ Milkino vrelo “ i “ Izbod “ što je kod pojave konstantnih padavina u intenzitetu uvijek prvo za očekivati zbog karakteristika tla kroz koje kiša prolazi da bi došla do krajnjeg potrošaća. Dezinfekcija vode se ne vrši na izvorištima “ Milkino vrelo  “ i “ Izbod “, te je prije upotrebe vode sa ovih izvorišta za osnovne životne potrebe potrebno obavezno prokuhavati. Ukoliko se želi ista koristiti i za piće tada je vodu potrebno prokuhavati minimalno 30 minuta. Voda sa izvorišta “ Mahmutovića rijeka “, “ Ramina pumpa “ i “ Laz “ trenutno je higijenski i zdravstveno ispravna, dezinfekcija ( hlorisanje ) na ovim izvorištima se vrši uredno i može se koristiti za sve životne potrebe. Obzirom na prognoze za sljedeće dane za očekivati je nova pogoršanja kvaliteta vode o čemu ćemo Vas blagovremeno informisati.

Da bi sa korisnicima ostvarili što bliži kontakt i da bi korisnici bili što kvalitetnije informisani o stanju na terenu iz domena djelokruga naše djelatnosti, od danas nas možete pronaći i na Facebook-u pod imenom JP KOMUNALNO Doo Breza.

Trenutno, ekipe JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA su na terenu obzirom da je došlo do plavljenja pojedinih poslovnih i stambenih prostora.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada izuzetno otežan, te ovom prilikom molimo sve naše korisnike na razumjevanje i saradnju ako dođe do manjeg zakašnjenja redovnog odvoza otpada, što ćemo mi dodatnim angažmanom vrlo brzo sustići.

I juče smo intenzivno radili na izradi cvjetnih površina u gradu, sa jučerašnjim danom u gradu je posađeno preko 2000 cvjetova, grad izgleda prelijepo uz velike pohvale za naš rad i trud od strane naših sugrađana.

Zato, iskoristite i Vi našu stranicu na Facebook-u, slobodno nam uputite vlastite prijedloge, sugestije, primjedbe ako su osnovane. Mogu i kritike ako ih ima, ali samo snagom argumenata.

Zahvaljujemo na razumjevaju i saradnji.

      JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.