Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 13.06.2014. godine

1303

Vrijeme izuzetno brzo teče, već smo na pragu novog vikenda. Protekla sedmica bila je vrlo turbulentna, dosta aktivnosti, rada ali i problema.

Vodosnadbjevanje uredno sa malim prekidima zbog kvarova koji su se pojavili proteklih dana, ali brzim intervencijama svi su otklonjeni uredno čime se mreža vraćala u ispravno stanje. I danas vodosnadbjevanje uredno sa izuzetkom naselja Koritnik što je problematika iz proteklih dana. Voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna za upotrebu i za sve životne potrebe. Preduzimaju se aktivnosti kontrole linija kako bi urednost vodosnadbjevanja i tokom vikenda bila na zadovoljavajućem nivou.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada i dalje se odvija u prije i poslijepodnevnoj smjeni, obzirom da zbog specifičnosti kvara jedno vozilo je van upotrebe. I pored toga odvoz otpada je uredan, sa malim poremečajima u terminima dolaska, međutim primjedbi sa terena nemamo.

I pored silnih apela za kulturan odnos prema posudama za prikupljanje otpada – kontejnerima, tokom noći u ulici Ismeta Šarića, neobuzdana grupa huligana je izvršila prevrtanje četiri kontejnera, djelomično su oštećeni, a psi lutalice su uradile svoj posao. Pitamo se, zašto se to čini i dokle?

Čišćenje grada i gradskih uklica, javnih i zelenih površina takođe uredno, po planu i programu. Na kraju, tokom vikenda očekujemo povečanu potrošnju vode, te zbog toga još jednom apelujemo da se voda koristi racionalno, bez nepotrebnog rasipanja.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.