Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 11.08.2014. godine

1227

Poslije izuzetno kišne protekle sedmice, vikend je protekao pakleno vruć, kišobrani su odbačeni bar na tren, zamjenjenji suncobranima, laganom odječom i traženjem debele hladovine. Bilo je na našem brezanskom moru, a trebače je još, pa tek je august mjesec.

Današnje jutro nekako tužno, neodređeno da bi se moglo nazrijeti kakvo nas vrijeme očekuje tokom dana. Ali, izgleda, biće sunca i danas, a samim tim i smješko na našim licima.

Vodosnabdjevanje tokom vikenda bilo je uredno, takvo vodosnabdjevanje očekuje se i danas, obzirom da u mreži nema evidentiranih kvarova koji bi mogli ugroziti urednost. Voda se izbistrila u potpunosti na svim izvorištima, higijenski i zdravstveno je potpuno ispravna, i može se koristiti za piće i za sve ostale životne potrebe. Dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno na svim izvorištima.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se po ustaljenom redu i rasporedu. Takvo će biti i danas obzirom da nema kvarova na mehanizaciji.

Čišćenje gradskoh ulica i javnih površina ove sedmice će biti znatno intenzivnije u svrhu pripreme grada za nadolazeću “BAZENIJADU” i doček gostiju sa drugih općina da bi ih uvjerili da smo i mi dostigli visok nivo čistoće grada i kulture življenja i vlastite svijesti prema svojoj životnoj sredini. Tako stvoren visok nivo čistoće i urednosti grada, dalje moramo zajednički nastaviti i održavati.

Stalno prisutni apeli važe i za danas, iskorištene naše usluge uredno plačajte, kućni otpad odložite uredno u kontejnere, plastiku odložite u plave namjenske kontejnere i … i činite sve one korake koji će doprinjeti našoj boljoj životnoj sredini.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.