Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 09.07.2014. godine

1246

Vrijeme po prognozama, buđenje s kišom, a ne s toplim sunčevim zrakama kako bi trebalo da bude u ovo doba godine. Smiješka na licima zamijenio nam je ljutko, ali šta ćemo, to je priroda.

Vodosnabdjevanje tokom jučerašnjeg dana uredno prema najavama, sa blagim zamučenjem vode u donjem dijelu grada, koje je nastalo prilikom otklanjanja jučer najavljenog kvara u ulici 6.april. Naime, zbog specifičnosti i mjesta kvara, to je bila neminovnost. Bitno je, kvar je uspješno otklonjen, voda puštena u sistem, kračim oticanjem preko slavina, došla je u potrebni kvalitet i korištenje za sve životne potrebe.

I danas, obzirom da nema prijava većih kvarova na terenu, vodosnadbjevanje će biti uredno. Voda je čista, zdravstveno i higijenski ispravna, dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno na svim izvorištima. Znači, bez obzira na trenutne padavine, voda na svim izvorištima ima potrebni, zadovoljavajući kvalitet za korištenje i za sve životne potrebe. Ukoliko padavine potraju u kontinuitetu, prvo zamučenje očekujemo zbog karaktera izvorišta u naselju Izbod.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada bio je, a i bit će i danas po ustaljenom redu i rasporedu, kvarova na mehanizaciji nema. Protekle sedmice ispraznili smo sve plave kontejnere za prikupljanje plastične ambalaže. Međutim, i pored toga što su sada prazni, primjetno je da dobar dio plastičnih flaša i dalje završava u metalnim kontejnerima za prikupljanje ostalog kućnog otpada. Apelujemo da to ne radite, plastiku odlažite u plave kontejnere jer ćemo tako znatno smanjiti količinu otpada koji odvozimo na deponiju, što nam je cilj i korist.

Isto tako, pokošenu travu sa travnjaka oko zgrada, ne bacajte u kontejnere, odložite je na dostupno mjesto uz prilaznu saobraćajnicu, pozovite nas, mi ćemo doći i istu odvesti na prikladno mjesto, bez opterećivanja metalnih kontejnera.

Podjela tekućih računa je još u toku, a uz njih i opomena za ne plačanje naših usluga za sve korisnike sa dugom većim od 100,00KM. Kada dobijete račun i opomenu, bez obzira na visinu dugovanja, ne oklijevajte, dođite bez straha, jer mi smo spremni za razgovor i dogovor. U protivnom, vrlo brzo ćemo pokucati na vrata svih onih koji se ogluše na poziv putem dostavljenih opomena. Požurite, pred Vama je 10 do 15 dana za reakciju po pozivu za plačanje i uredovanje plačanja naših usluga.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.