Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 08.07.2014. godine

1198

Gledajući vremensku prognozu na portalu na kojem pratimo vremenske prilike iznad našeg grada i Općine, do početka vikenda mogli bi se ponovo latiti kišobrana i toplije odjeće. Naime, od danas temperature počinju da padaju, da bi u petak se spustila i do 18ºC. Tokom narednih dana smjene sunčanog i oblačnog vremena, sa mogučnošću izrazitih grmljavina u poslijepodnevnim satima, a što će kako smo rekli najizrazitije biti u petak uz obilnije padavine. Obzirom da smo ove godine navikli na sve te vremenske turbulencije, ne iznenađuje nas ni ova sedmica. Kiše nikada dosta, ali volimo mi i Sunce koje vrača vedriji duh i živost, čak i največim meteoropatama.

Vodosnadbjevanje tokom jučerašnjeg dana bilo je uredno, očekuje se i danas sa mogučnošću manjeg prekida u vodosnadbjevanju u donjem dijelu grada zbog otklanjanja kvara na početku ulice 6.april, kod semafora.

Voda je čista, higijenski i zdravstveno ispravna, dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno na svim izvorištima. Prikupljanje i odvoz kućnog otpada bio je, a i bit će i danas po ustaljenom redu i rasporedu, kvarova na mehanizaciji nema.

Protekle sedmice ispraznili smo sve plave kontejnere za prikupljanje plastične ambalaže. Međutim, i pored toga što su sada prazni, primjetno je da dobar dio plastičnih flaša i dalje završava u metalnim kontejnerima za prikupljanje ostalog kućnog otpada. Apelujemo da to ne radite, plastiku odlažite u plave kontejnere jer ćemo tako znatno smanjiti količinu otpada koji odvozimo na deponiju, što nam je cilj i korist. Isto tako, pokošenu travu sa travnjaka oko zgrada, ne bacajte u kontejnere, odložite je nadostupno mjesto uz prilaznu saobraćajnicu, pozovite nas, mi ćemo doći i istu odvesti na prikladno mjesto, bez opterećivanja metalnih kontejnera.

Podjela tekućih računa je još u toku, a uz njih i opomena za ne plačanje naših usluga za sve korisnike sa dugom većim od 100,00KM. Kada dobijete račun i opomenu, bez obzira na visinu dugovanja, ne oklijevajte, dođite bez straha, jer mi smo spremni za razgovor i dogovor. U protivnom, vrlo brzo ćemo pokucati na vrata svih onih koji se ogluše na poziv putem dostavljenih opomena. Požurite, pred Vama je 10 do 15 dana za reakciju po pozivu za plačanje i uredovanje plačanja naših usluga.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.