Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 07.07.2014. godine

1213

I za ovaj vikend, portal za vremensku prognozu izričito za naš grad, nije nas izdao. Opravdani su bili pozivi našim komšijama iz nama susjednih Općina, da posjete naš grad i naše “brezansko more”. Vrijeme izuzetno toplo i sunčano, baš za ugođaj i doživljaj. I “vrilo” je na “brezanskom moru”, dosta poznatih i nepoznatih lica, uživanje maksimalno.

Za ovaj vikend mi zaposlenici JP ”KOMUNALNO” d.o.o. Breza nismo imali potrebe za vanredne aktivnosti, kvarova na distributivnoj mreži nije bilo, tako da je pripravnost bila ne korištena. A i neka nije bilo potrebe za intervencijama, to je znak kako je vodosnadbjevanje bilo uredno sa dovoljnim količinama vode, za koju i dalje apelujemo da se koristi racionalno, posebno u budučem vremenu, koje će biti dosta sušnije u odnosu na protekli period. Vrijeme i danas sunčano, sa blagom oblačnošću u poslijepodnevnim satima, dan počinje bez večih kvarova, prilika za intervencije na par zaostalih sitnih kvarova.

Voda je čista, zdravstveno i higijenski ispravna, dezinfekcija (hlorisanje) vode uredno na svim izvorištima.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada bio je, a i bit će i danas po ustaljenom redu i rasporedu, kvarova na mehanizaciji nema.

Sušno vrijeme neće biti uzrok da naše i Vaše cvijeće na parkovskim površinama počne da vehne. Tražimo i pronalazimo alternativna rješenja za zalijevanje, da bi cvijeće što duže bilo sa nama. Protekle sedmice ispraznili smo sve plave kontejnere za prikupljanje plastične ambalaže. Međutim, i pored toga što su sada prazni, primjetno je da dobar dio plastičnih flaša i dalje završava u metalnim kontejnerima za prikupljanje ostalog kućnog otpada. Apelujemo da to ne radite, plastiku odlažite u plave kontejnere jer ćemo tako znatno smanjiti količinu otpada koji odvozimo na deponiju, što nam je cilj i korist. Isto tako, pokošenu travu sa travnjaka oko zgrada, ne bacajte u kontejnere, odložite je na dostupno mjesto uz prilaznu saobraćajnicu, pozovite nas, mi ćemo doći i istu odvesti na prikladno mjesto, bez opterećivanja metalnih kontejnera.

Podjela tekućih računa je još u toku, a uz njih i opomena za ne plačanje naših usluga za sve korisnike sa dugom većim od 100,00KM. Kada dobijete račun i opomenu, bez obzira na visinu dugovanja, ne oklijevajte, dođite bez straha, jer mi smo spremni za razgovor i dogovor. U protivnom, vrlo brzo ćemo pokucati na vrata svih onih koji se ogluše na poziv putem dostavljenih opomena. Požurite, pred Vama je 10 do 15 dana za reakciju po pozivu za plačanje i uredovanje plačanja naših usluga.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

JP “KOMUNALNO“ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.