Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 06.08.2014. godine

1126

August, ljeto kao godišnje doba uveliko je zamijenila sumorna jesen. Velike suncobrane uveliko su zamjenili puno manji, ali ne suncobrani nego kišobrani. Žuti meteoalarm uveliko je pokrio cijelu našu državu, izgleda da je našu opštinu dokučio juče poslije podne u veoma malom obimu. Da tako i ostane , obzirom na štete i posljedice koje ostavlja iza sebe. Međutim, kiša i ovakvog intenziteta već je napravila dosta štete u vočnjacima, baštama i vrtovima.

Kada je u pitanju uredno vodosnabdjevanje, kiše nikada dosta. Na svim izvorištima količine vode su na nivou, ali sa ovakvim intenzitetom padavina i specifičnost mjesta nastanka izvorišta i terena kroz koji voda prolazi do rezervoara i korisna dolazi do česte pojave povečane mutnoće vode, zbog erozivnosti terena.

Tako je i danas, voda sa svih izvorišta je zamučena u različitim stepenima mutnoće, te je prije upotrebe vodu za životne potrebe istu potrebno prokuhavati. Ukoliko istu želite da koristite za piće, tada je vodu portebno prokuhavati minimalno 30 minuta.

Poremečaja u prikupljanju i odvozu kućnog otpada i pored kvara na jednom od vozila i povečanog intenziteta padavina nema, odvija se po redu i rasporedu terena za tekući dan.

Vrijeme je podjele novih računa za naše usluge, i dalje vrijede opomene za sve dužnike sa dugom većim od 100,00 KM, a koji se do sada nisu pojavili sa željom da dugovanja izmire. Pozivamo sve da dobro procijene svoje mogučnosti, dođu u upravu preduzeća i isto regulišu. Načina ima mnogo zato nedvoumite se jer ćemo sigurno doći na svaka vrata i upotrrijebiti zakonom nam date načine da se dug izmiri.

Na čišćenju i uređenju gradskih ulica radi se izuzetno intezivno kada vremenske prilike to dozvole,uglavnom u svim vremenskim uslovima čistoća grada je na nivou čemu doprinosite i Vi, svojim primjedbama i prijedlozima na našem facebook profilu sa ćime smo izuzetno zadovoljni, jer kroz kvalitetnu saradnju smo mnogo jaći.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.