Servisne informacije iz JP „KOMUNALNO„ d.o.o. Breza na dan 02.06.2014. godine

1142

Vikend je protekao u promjenjivom vremenu, od sunčanog, oblačnog do kišovitog. Rekli smo, kiše nikad dosta jer to je garancija urednom vodosnadbjevanju onim što nam život znači – VODOM. A previše donosi nevolje, ne ponovilo se nikad više. Dakle, vikend nam je protekao u urednom vodosnadbjevanju uz dva kvara koji nisu ugrozili vodosnadbjevanje. Jedan je u Župči koji je u subotu otklonjen brzom intervencijom naše ekipe. Za drugi u naselju Mahala po dobivenoj informaciji postojala je bojaznost da je kvar na glavnom transportnom vodu Ø200, ali srećom nije. Taj kvar u šahtu Doma u Mahali gdje je kratkotrajno bilo prisutno veće isticanje vode, brzo je stavljen pod kontrolu. Voda sa svih izvorišta je čista, zdravstveno i higijenski ispravna. Dezinfekcija ( hlorisanje ) vode uredno.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada na deponiju Vareš bilo je tokom protekle sedmice uredno, bez prekida i kontinuirano. Kod prikupljanja kućnog otpada u samom odlaganju istog, od strane korisnika moramo ukazati na jedan akutan, negativan problem, koji počinje uzimati maha u negativnom kontekstu. Naime, mi JP “ KOMUNALNO “ d.o.o. BREZA i pored starosti, dotrajalosti i ishabanosti raspoloživih kontejnera činimo da ih koliko-toliko držimo u urednom i ispravnom stanju stalnim popravkama i reparacijama. Sam čin odlaganja kućnog otpada od strane korisnika u pojedinim gradskim dijelovima je takav da ugrožava našu životnu sredinu. Mi otpad i pored svih problema odvozimo redovno, kontejneri se vrlo često prazne, međutim i pored praznih i polupraznih kontejnera otpad se često baca pored kontejnera. To daje priliku psima lutalicama da isti razvlače što zaista daje ružnu sliku i pored svih naših napora za urednost svakog dijela grada. Takođe je povečano prisustvo huliganstva od pojedinaca koji prevrču poluprazne i pune kontejnere, te se isti oštećuju i gube svoju svrhu i namjenu. Ovom prilikom molimo sve korisnike da u okvirima svoje životne sredine preventivno i edukativno djeluju na neodgovorne i nesavjesne pojedince u pogledu jačanja svijesti za povečanjem kulture življenja kako bi što lakše udisali čist zrak u svojoj sredini. Molimo takođe sve one koji svoju snagu demonstriraju prevrčući kontejnere da to ne čine, jer osim materijalne štete koju nama svima nanose ovim činom i drastično onečišćavaju okoliš, stvaraju i dodatne probleme našim zaposlenicima u kvalitetnom izvršavanju radnih obaveza.

Nadamo se će ovaj naš apel naići na podršku svih onih koji žele čistu i zdravu životnu okolinu i  a će preventivno djelovati na sve one koji takvu sredinu ne žele.

Čišćenje gradskih ulica i održavanje gradskih javnih i zelenih površina obavljamo po ustaljenom redu i rasporedu.

Zahvaljujemo na razumjevanju i saradnji.

S poštovanjem!                                                                        JP „ KOMUNALNO „ d.o.o. BREZA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.