Seminar za prijem novih sudaca

1397
Da se u našem nogometu poklanja sve više pažnje u cilju što kvalitetnijeg i masovnijeg okupljanja i takmičenja nogometnih ekipa,u svim rangovima takmičenja, a koji iziskuju adekvatne kadrove,dokaz je i najnoviji potez Udruženja nogometnih sudija i instruktora Zeničko-Dobojskog kantona.
Naime,u cilju omasovljavanja i podmlađivanja vlastitog kadra u narednom periodu će se provesti seminar za prijem novih sudaca. O ovoj akciji, a koja zaslužuje samo riječi pohvale, član ovog udruženja, dugogodišnji sudac Premijer lige, a kasnije kontrolor na mečevima Prve lige Federacije BiH, Amir Mamela, rekao nam je sljedeće:
“Naše udruženje, u saradnji sa vodećim ljudima i tijelima NS BiH, stalno radi na poboljšanju brojnih uvjeta u takmičenju svih kategorija i uzrasta. Ovoga puta želimo da osbosobimo nove nogometne suce, a osnovni uslov za prijem novih kandidata je taj da ne mogu biti mlađi od 16 niti stariji od 25 godina, te da nisu krivično kažnjavani. Poželjno je da su se predhodno bavili nogometom ili nekim drugim sportom ili da su još uvijek aktivni. Potrebno je posjedovanje SSS, a poželjno je VŠ ili VSS”.
Prijave se mogu izvršiti lično u prostorijama NS ZE-DO Kantona u Zenici, u periodu od 13-15 sati ili poštom.
Rok za podnošenje prijava je 5. maj tekuće godine, a očekujemo veliki odziv potencijalnih sudaca.
Više informacija o uslovima i dokumentima potrebnim za učešće na seminaru može se saznati na web stranici: www.unsizdk.com ili kontaktom na telefon 061 989 299.
Rešad Mamela/Breza X

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.